Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Golfterreinen doen Spaanse vastgoedmarkt boomen

Spanje lijkt de financiële crisis van acht jaar geleden stilletjes aan achter zich te laten. Het land noteerde de afgelopen jaren de hoogste verkoopcijfers sinds 2008, en de populariteit van de golfindustrie blijkt daar een drijfveer voor te zijn. Van de 35.512 unieke vastgoedverkopen die in mei dit jaar zijn geteld – een stijging van 23% ten opzichte van 2015 -, zijn er maar liefst 3.000 gelinkt aan de begeerde sport. Hoofdredenen zijn een mooi uitzicht op je terrein en gegarandeerde rust. Ook de impact op de toeristische industrie van Spanje laat zich voelen: het aantal bezoekers in het eerste kwartaal van 2016 steeg met 36,3% in vergelijking met vorig jaar.

Nu al is 2016 een topjaar voor het Spaanse toerisme. Niet alleen zijn de vastgoedverkopen met een kwart gestegen ten opzichte van vorig jaar, ook het aantal bezoekers steeg aanzienlijk. “De golfindustrie is één van de drijfveren voor de heropleving van de Spaanse vastgoedmarkt”, verklaart Agustin La Rocca, Sales Director bij Arum Group – de luxeontwikkelaar achter Abama Resort in Tenerife en La Manga Club in Murcia. “Met een bijdrage van maar liefst €2 biljoen per jaar, mag het duidelijk zijn hoe geliefd de sport in Spanje is. Vastgoeddomeinen spelen op die populariteit in en dat vertaalt zich in steeds stijgende verkoopcijfers.”

Cijfers

Een recente publicatie van de Spaanse golfbond toont aan dat 68% van de golfterreinen in Spanje een directe of indirecte link hebben met vastgoeddomeinen. Zo genieten in totaal 234.500 eigenaars van directe toegang tot een golfterrein.

Een mooi voorbeeld is Abama Resort in Tenerife, waar alle luxe villa’s en appartementen  rond een 18-holes golfterrein liggen. In 2015 telde het resort 45 unieke verkopen, wat bijna 50% meer is dan de verwachte cijfers. “Kopers zijn aangetrokken tot de rustige levensttijl die er op deze terreinen hangt”, zegt La Rocca. Ook La Manga Club geniet mee van de trend: zijn drie golfterreinen hebben de regio Murcia nog meer op de kaart gezet. In 2016 kozen hier 25,6% meer toeristen voor een verblijf in een privé accommodatie.

Oase van rust
“Naast de mogelijkheid om je golfkunsten te onderhouden, is ook rust een reden om voor vastgoed met een golfterrein te kiezen”, vervolgt La Rocca. “Denk maar aan het ongestoorde uitzicht in je achtertuin: op het groene sportveld zal nooit verdere bebouwing komen, wat op andere domeinen vaak niet gegarandeerd kan worden. Ideaal voor een koper die op zoek is naar natuur en een rustige omgeving.”

Zin gekregen om een tweede verblijf aan een golfresort te kopen of huren?

Het Abama Resort is een gloednieuw vijfsterren golfresort aan de westkust van Tenerife, met prachtige vistas over het eiland La Gomera en de Atlantische Oceaan. Het resort mikt op Europeanen die een tweede verblijf wensen in een exclusieve omgeving. Hierbij heeft men de keuze tussen volledig afgewerkte appartementen en villas of een woning op maat. Alle verblijven liggen aan een 18-hole golfterrein dat ontworpen is door Ryder-cup kampioen Dave Thomas. Eigenaars kunnen daarnaast gebruik maken van de faciliteiten van het Ritz Carlton Hotel dat eveneens deel uitmaakt van het resort, inclusief acht restaurants (-waaronder twee met een Michelin-ster-), een spa en tal van luxe boetieks. Meer info: www.abamahotelresort.com

–> Ik ging in februari de Abama en hun golfterreinen al eens verkennen. Je leest er alles over HIER vanaf p. 71. Voor de foto’s klikklik op het onderstaande prachtige uitzicht.

dekriebelopreis-abama-2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 12 september 2016 door in Kriebelervaringen, Spanje, Travelweetjes en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: