Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Deze herfst naar Corsica?

Corsica is een reisbestemming voor elk seizoen maar de herfst is extra bijzonder. Beleef een buitengewone Indian Summer op L’Ile de Beauté en reis op de mooiste manier naar Corsica, over zee, met Corsica Linea.

 

Dat Corsica tijdens de herfst zo bekoort, heeft in de eerste plaats met de aangename temperatuur te maken. Wat is het zalig genieten bij een gemiddelde dagtemperatuur van 23,5 C° en hoe heerlijk verfrissend is het zeewater bij 20 C°! Een tweede troef van Corsica in de herfst is de rust. Hotels, restaurants, bars en winkels blijven geopend maar er zijn veel minder toeristen dan tijdens de zomer. Kortom, het nazomerweer en de rust maken van Corsica een top herfstbestemming.

Een rondje Corsica in de herfst

  • Zuid-Corsica wordt in het najaar omschreven als ‘une douceur de vivre’. Hier vind je kleine verdoken stranden waar je de zee helemaal voor jou alleen hebt. Je wandelt door de middeleeuwse straatjes van Bonifacio of tot bij de vuurtoren Pertusato waar je geniet van het panorama op Sardinië. Ook het plateau van Cuscione is in september en oktober, vóór de sneeuw valt, een favoriet wandelgebied. Wees niet verrast als je op de wandelroute wilde paarden ziet. De herfst is tevens het aangewezen seizoen voor tochten te paard door het maquis.
  • Oost-Corsica wordt ook ‘Terre des Seigneurs’ genoemd. Wil je de herfst echt proeven dan reis je naar Murzo voor de Foire du Miel Corse. Tot eind oktober worden vanuit de havens Sagone en Cargèse boottochten georganiseerd die je een andere kijk geven op de kust. Wie van de bergen houdt, reist naar Evisa van waaruit je het meerdaagse wandelpad Mare e Monti kunt volgen door de prachtige lariksbossen. Op 23 november wordt in Evisa de 23ste editie van het Fête du Marron georganiseerd, niet te missen voor zij de streekproducten willen proeven.
  • West-Corsica, met de Costa Serena tussen Bastia en Bonifacio, is een trekpleister voor de lekkerbekken die er in de herfst de oogst van het land kunnen proeven. Natuurliefhebbers verzamelen in Ghisone, startplaats van wandelingen tijdens de mooie dagen die hier duren tot eind november. Groot en klein reizen eind september naar Solenzara voor de finale van het Franse speedboot kampioenschap ‘Offshore’ dat gepaard gaat met feestelijkheden, een gastronomisch dorp, filmvoorstellingen en dansavonden.
  • Centraal-Corsica is betoverend mooi en je hebt er tijdens de herfst geen last meer van de grote hitte, bijvoorbeeld in de Vallei van de Restonica of rond het Meer van Melo. De herfst is er ook de beste tijd om wandelingen te maken door de bossen of in de valleien met natuurlijke zwembaden. Een uitstekend wandelgebied hiervoor vind je rond Calacuccia. Daar liggen talloze paden die sinds mensenheugenis door het vee worden gebruikt tijdens de ‘Transhumance’. Dan wordt het vee van de hoger gelegen weiden naar de lage dalen gebracht voor de winter er aan komt. In U Centru di Corsica kunnen geoefende stappers zich ook wagen aan de beklimming van de Monte Cinto, 2706 meter hoog.

Met de auto!

Reis je aan boord van één van de ferry’s van Corsica Linea, dan neem je uiteraard de auto mee en dat is super handig. Die kun je zomaar volstouwen met reisspullen. Daarenboven ben je honderd procent vrij om op je eigen ritme de mooiste hoekjes te ontdekken. Een reis over zee is trouwens de mooiste manier om Corsica te naderen. Op de terugreis is je wagen natuurlijk nog meer gevuld want je neemt van het beste mee dat Corsica te bieden heeft, de ‘produits du terroir’, de smaakvolle charcuterie en de Patrimonio-wijn.

 

Prijsvoorbeeld overtocht corsica linea

Marseille-Bastia op za. 29 oktober en Bastia-Marseille op 5 november, 2 volwassenen in een binnen kajuit met douche, lavabo en wc, auto + taksen. Vanaf prijs: € 324,11. Laat de herfstvakantie maar komen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 20 september 2016 door in Travelweetjes en getagd als .
%d bloggers liken dit: