dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Caravans en motorhomes: met volle kracht vooruit

Fervent kampeerder zijnde – we hebben onze sleurhut deze maand 6 jaar – kan ik niet anders dan enthousiast zijn over onderstaand bericht:

Beurs Mobicar’16 biedt de sector een platform met tal van nieuwigheden

mobicar-2016

De caravan- en motorhomesector blijft sinds 2002 alleen maar groeien, en dat is in 2016 niet anders. De cijfers van het eerste trimester dit jaar tonen een toename van 2,1% van de verkoop van nieuwe caravans (808 stuks) ten opzichte van dezelfde periode in 2015. De verkoop van motorhomes is goed voor een stijging van 11,6% (2608 voertuigen). In deze gunstige context vindt Mobicar, de internationale beurs voor caravans en motorhomes, plaats van 20 tot en met 25 oktober 2016 in Brussels Expo. Paleizen 6, 7, 8 en 11 huisvesten alle fabrikanten van caravans, motorhomes, stacaravans en vans. In totaal zijn er zo’n 700 modellen te zien.
Mentaliteitswijziging in de vakantiesector
Bovenvermelde cijfers weerspiegelen een ware mentaliteitsverandering die de vakantiesector op dit moment doormaakt. De crisis in sommige zuiderse landen leidt vakantiegangers naar meer nabijgelegen en lokale bestemmingen. Om dit budgetvriendelijk en comfortabel te kunnen doen, zijn caravans en motorhomes het ultieme vervoersmiddel. Bovendien maakt deze manier van reizen het mogelijk om te kunnen vertrekken waar, waarheen en zo vaak men maar wil, hetgeen beantwoordt aan ons groeiend verlangen naar vrijheid en flexibiliteit.
Mobicar’16 in het teken van vernieuwing
Mobicar’16 richt zicht op twee hoofddoelgroepen bezoekers: kampeerliefhebbers die de nieuwste modellen en accessoires willen ontdekken, en zij die nieuwsgierig zijn naar de vele mogelijkheden die deze manier van reizen te bieden heeft. Vooral voor deze laatste groep werden tal van nieuwe activiteiten op touw gezet.. maar ook een rasechte kampeerder zal zich kunnen laten inspireren.
Voor het eerst verwelkomt deze 54ste editie campings als nieuwe exposanten. Daarnaast heeft de beurs heeft dit jaar voor het eerst een gastland: Duitsland. De bezoekers kunnen genieten van de gekende Duitse Gemütlichkeit en krijgen de kans om van de lokale gastronomie te proeven, en dat met de traditionele Duitse muziek in de oren. Verder kunnen geïnteresseerden waardevolle informatie verzamelen over deze bestemming, die cultuur en natuur nadeloos combineert. Ten slotte biedt Mobicar een uitgebreid scala aan nieuwe activiteiten voor jong en oud: demonstraties ‘koken in een caravan’, een e-bike parcours, een initiatie voor het rijbewijs C, conferenties en vele andere. Informatie en inspiratie zijn niet ver te zoeken tijdens deze niet te missen editie van Mobicar.

Praktische informatie Mobicar 2016:

Waar? Brussels Expo – Paleis 6, 7,9 et 11
Wanneer? Van donderdag 20 oktober tot en met dinsdag 25 oktober 2016
Website: http://www.mobicar.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 25 september 2016 door in Travelweetjes en getagd als .
%d bloggers liken dit: