dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Tenerife Walking Festival in de Vlaamse Ardennen

Nu zondag 16 oktober trekken talloze wandelliefhebbers naar de Zwalmstreek voor Oost-Vlaanderen Wandelt. Deze editie verwelkomt een opvallende gast: Tenerife. Want meer dan een typisch paradijs om te overwinteren, is dit eiland met veelzijdige trekgebieden het summum voor wandelaars. Wie zijn wandellust op Tenerife wil botvieren, doet dat best tijdens het Tenerife Walking Festival van 23 tot 27 mei 2017. Langs de kust van Tenerife

Tijdens het Tenerife Walking Festival trekken wandelaars en hikers van over heel Europa door de natuurpracht van het eiland. Het wandelevenement van 23 tot 27 mei koppelt twintig verschillende wandelroutes met professionele gids aan tal van originele nevenactiviteiten. De vele hotel-, appartement- en resortmogelijkheden zorgen voor de perfecte uitvalsbasis. Deelnemers kiezen wandelexcursies uit drie categorieën: kustgebied, vulkanisch gebied en boswandelingen. Langs de kustlijn van het eiland verlies je de zee nooit uit het oog. De robuuste kust brengt je naar gouden en zwarte zandstranden, grootse klippen en prachtige zonsondergangen. Je ontdekt er louter te voet bereikbare stranden en indrukwekkende ravijnen, zoals de valei van Igueste de San Andres, waar berglandschap en kust het stadje volledig inkapselen.

Wandelexcursies in vulkanisch gebied

Ook door de natuur gevormde pilaren, lavastromen en andere vulkanische verschijnselen drukken hun stempel op het eiland. Met de vulkanische werelderfgoedsite Teide National Park als klap op de vuurpijl, een klim naar de top van de vulkaan. Op 3.718 meter hoogte krijg je onbeschrijflijke zichten op Tenerife. Langs het ‘Camino de Chasna’-traject volg je de belangrijkste noord-zuidroute zonder wegen of snelwegen. Het pad kent een rijke geschiedenis van meer dan 500 jaar. Of wandel over de vulkanische assen van de Chinyero-vulkaan, de overblijfselen van één van de laatste uitbarstingen in Tenerife in 1909. De eerste tekenen van leven wanen zich al een baan op de lavabodem, precies een wonder der natuur.

Adembenemende boslandschappen

Liever een lange wandeling door de bossen? De uitgestrekte heuvellandschappen van Tenerife zijn bedekt met dicht beboste laurier- en Canarische naaldbossen, wondermooie restanten van het tertiaire tijdperk. Reusachtige varens, 8-vormige boomstammen en constante mist zetten je in de fascinerende atmosfeer van Laurisilva. In dit bos volg je het spoor naar een oeroud pad van Canarische inboorlingen. Langs dit pad werden varkens, geiten, vis en ander voedsel in een aloud verleden van Taganana naar La Laguna gebracht. www.tenerifewalkingfestival.com

tenerife-no-limits

Praktisch Tenerife Walking Festival is :

  • een meerdaags open internationaal wandelevent
  • van 23 tot 27 mei 2017
  •  in Tenerife – Canarische Eilanden – Spanje

Op het programma staan verschillende types van routes en tochten en originele randactiviteiten. Een fantastisch event om samen met je gebruikelijke wandelgroep, familie of vrienden of alleen aan deel te nemen. Voor het volledige programma, de verschillende routes en meer info over verblijfsmogelijkheden, activiteiten, excursies én inschrijvingen: surf naar www.tenerifewalkingfestival.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 10 oktober 2016 door in Spanje, Travelweetjes en getagd als , .
%d bloggers liken dit: