dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

WWW – wie wat, waar en vooral wanneer – deze winter gaan skiën?

In een poging aan de geneugten van de sneeuwvakantie deel te nemen heb ik paar decennia terug zelf mijn voorste kniebanden gescheurd tijdens het skiën, toch heb ik recent – twee jaar terug – de liefde voor de sneeuw herontdekt. En nog geen klein beetje.  Uiteraard is dit iets wat ik met u wil delen. WWW – wie wat, waar en vooral wanneer – moeten we deze winter gaan skiën? Sta me toe u een klein beetje op weg te helpen.

  • Number one. In Davos/Klosters, Graubünden, Zwitserland natuurlijk. Ik ben een beetje helemaal verknocht geraakt aan Graubünden. Toen ik 20 jaar na mijn laatste bezoek, deze zomer in juli terug naar huis vloog, had ik nooit durven denken/dromen dat ik er paar weken later al terug zou staan. Sfeerbeelden en andere warmmakers vindt u op HIER  (Sneeuw was er deze zomer nog niet, maar is er NU al volop aan het komen.)

dekriebelopreis-davos-klosters-5

  • Number two. Als ik de raad van Jetair die binnenkort Tui gaat heten, mag volgen, gaan we binnenkort skiën in Liechtenstein. Het is nieuw in hun aanbod en schijnt zowel een sneeuwzeker als een romantisch oord te zijn. Ik citeer : “Het vorstendom ligt op slechts 760 km rijden van Brussel. Het sneeuwzekere skigebied Malbun met moderne liften en een uitgestrekt kinderland malbi-Park, maakt de sneeuwpret voor het gezin compleet. Klein maar fijn, metzijn 23 km aan skipistes en ideaal in combinatie met een verblijf in Jufa Hotel Malbun: geopend in 2016, gelegen naast deskipistes en met ruime kamers.”
  • Number drie. Ik ben geen Italiëfan. U hebt bij mij nog niet veel Italiaans gelezen. Maar ik geef u toch graag mee dat Jetair die binnenkort TUI wordt zijn Italië-aanbod uitbreidt. Ik citeer opnieuw : “Wij geloven in Italië omwille van de uitstekende prijs-kwaliteit, de gastronomische keuken en de blijvende investeringen in hotels. Het Eisacktal is een nieuwe regio voor wie skiën wil combineren met een stedelijke sfeer. Geniet van het zonvergoten Brixen-Plose of het kindvriendelijke skigebied Gitschberg Jochtal, en dit op een kleine 10 uur rijden vanuit Brussel.Livigno is dan weer een bestemming die uitgebreid en vernieuwd werd. Livigno is zeer geliefd bij de Belgen om de sneeuwzekerheid. Leuk meegenomen is het belastingvrije shoppen. We bieden drie hotels in halfpension aan.”
  • Number vier, en daar ben ik wél fan van, dat hebt u al geregeld mogen lezen : Tsjechië is even dicht als Tirol en de Franse Alpen. Jetair stelt voor het 2de seizoen op rij een online-only verhaal. Met het Tsjechische Reuzengebergte bevindt dé betaalbare wintersportbestemming zich dichter bij dan je denkt. Doorkruis Duitsland op weg naar 1 van de 3 hotels in ons aanbod die zorgen voor een budgetvriendelijke skivakantie. In trek bij families met kinderen.

Straks vertel ik u nog een beetje over leuke hotels maar eerst nog dit:

WANNEER skiën? Jetair informeert :

“De kerstvakantie zal wisselend succes kennen. Enerzijds merken we overal prijsstijgingen tijdens de 1ste kerstweek, omdat onze buurlanden dan ook vakantie hebben. Anderzijds zijn de prijzen in Frankrijk tijdens de 2de vakantieweek attractiever en is er voldoende beschikbaarheid. Om zeker de beste prijzen (vroegboekkortingen) en de grootste beschikbaarheden te hebben, blijft op tijd boeken de boodschap. Dat geldt zeker voor wie zoekt naar appartementen en familiekamers voor 5-8 personen.

Waar we echter niet onderuit kunnen, is de ongelukkige timing van 24/12 en 31/12. Beide vallen op een zaterdag. Niet alleen moet je dus een extra dag verlof nemen, maar zaterdagen zijn ook nog eens de drukste aankomstdagen. In de 2de kerstweek kan de verblijfsduur variëren van 5 tot 7 nachten (vb. Goélia in Frankrijk), waardoor de reissom voordeliger is.

We gaan een gunstige krokusvakantie in Frankrijk tegemoet: de grootste regio’s in onze buurlanden zijn dan werk- en schoolplichtig. Dat zal zorgen voor voldoende beschikbaarheden en voor quasi gelijke prijzen tegenover vorig seizoen.

In de paasvakantie kiest de Belg traditioneel voor de eerste week, omwille van het weer en de sneeuwcondities. De paasvakantie begint een week later dan vorig jaar. Jammer genoeg stellen we vast dat het paasweekend op het einde van de vakantie valt, wat ervoor zorgt dat reizigers 5 dagen verlof zullen moeten nemen. Bovendien valt de eerste paasweek samen met een verlofweek in zone c (Parijs) van Frankrijk, wat voor een enorme drukte zal zorgen. Kies daarom beter voor Oostenrijk en Duitsland, waar er op dat moment goedkope prijzen en goede promo’s zullen zijn. Vanwege de gunstige(paas)kalender in 2017 tegenover de Duitstalige landen hebben veel hotels de 1ste verlofweek Pasen in een goedkopere prijsperiode. Tevens bieden veel hotels gedurende die week dan ook volgende promo’s aan: tot 12 jaar gratis, 6+1,…”

Nog vragen?

Contacteer uw reisagent…Ze zijn er voor u.

Toch nog effe meegeven:

Jetair Sneeuw viert zijn 20ste verjaardag en trakteert:

20 euro voucher bij Decathlon (In België – indien reizigers hun sneeuwvakantie reserveren voor 1/12/2016)

20 euro voucher bij Intersport (In de skigebieden – bij aankoop van min. 100 euro)

Bij verschillende hotelpartners krijg je een extra verjaardagscadeautje: 20 euro korting per reservering, een extra vroegboekkkorting of verblijfskorting van 10 procent

Tot slot, wist je dat …

… je als vakantieganger in liefst 32 wintersportregio’s de mogelijkheid hebt om de skipas op voorhand te boeken.

Dat levert je tijdswinst én voordeel op. Het Jetair-tarief is tot 48% voordeliger dan ter plaatse, en voor kinderen is de

skipas vaak gratis.

… het mogelijk is om (online-only) de skipas aan te kopen voor 3 of 4 dagen, ideaal voor een shortski naar het

Hochzillertal en Ski Hit Osttirol (Oostenrijk), het Saastal (Zwitserland) of La Bresse, Les Arcs, La Plagne en Val

Thorens (Frankrijk).

… je ski- of snowboardmateriaal kan bijboeken (behalve in Duitsland). In haar samenwerking met Intersport

(Frankrijk) en Sport 2000 Rent (Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Andorra) negotieerde Jetair voor haar reizigers

speciale voordelen, zoals vroegboekkorting, gratis materiaal voor de kinderen of een 7de huurdag gratis.

 

http://www.jetair.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16 oktober 2016 door in Travelweetjes, Wintersport en Winterpret, Zwitserland en getagd als , , , , , .
%d bloggers liken dit: