dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

“Dichtbijvakanties”, winter 2016/2017

Het hoeft niet altijd ver te zijn… Jetair die TUI geworden is, selecteerde voor ons een aantal dichtbijvakanties die klein beetje anders dan anders zijn. Wat mij vooral intrigeert? De all-in vakantie in Aardenburg…22km van huis.

Een belangrijke reden om op dichtbijvakantie te gaan, is – volgens TUI – om uitgebreid te kunnen dineren. Voornamelijk in het winterseizoen, want dan brengen reizigers meer door in het hotel (bar, eten, …). Het Jetair/TUI aanbod aan autovakanties blaast deze winter 20 kaarsjes uit en daarom hebben ze leuke feestarrangementen in elkaar gestoken.

Nieuw: Pfalz (Duitsland) en York (Engeland) nu ook in de winter

Pfalz (Duitsland):

Na enkele zomerseizoenen in het aanbod, nu nieuw in het winteraanbod 2016/2017 met 2 hotels. Deze regio is vlot bereikbaar via diverse snelwegen. De Pfalz staat gekend als prachtige wijnstreek, voor zijn schitterende natuur, zijn bijzonder mild klimaat (in maart bloeien in het wijngebied de amandelbomen al; in sommige jaren loop het aantal uren zonneschijn op tot meer dan 2000), de alomgekende ‘Deutsche Weinstraße (de oudste wijnroute van Duitsland, 85 km lang) en de wijnvelden en bossen als trekpleister voor fietsers en wandelaars.

Triptips: Sea Life center (Speyer), Technik Museum (Speyer), Plopsa Holiday Park (Haßloch), Zoo (Landau). De prachtigekerstmarkten in o.a. Landau (hoofdstad van de Pfalz) zijn zeker ook een bezoekje waard!

York (Engeland)

Na het eerste zomerseizoen, nu nieuw in het winteraanbod 2016/2017 met 1 hotel en 1 kasteelhotel.

Engeland is zeer makkelijk bereikbaar:

Ferry: Zeebrugge – Hull (voetpassagier, dagelijks, vertrek ’s avonds, aankomst ‘s morgens), van daaruit mogelijkheid de bus te nemen naar York

Ferry: Calais – Dover (met de eigen wagen, slechts 90 min)

Eurotunnel: Calais – Folkestone (met de eigen wagen, slechts 35 min)

Het graafschap Yorkshire staat gekend voor zijn ruige kustlijn en vele pittoreske stadjes met steegjes, pubs, …. Verder is dit één groot filmdecor. Vele scènes voor Harry Potter, The Vikings en James Herriott werden hier opgenomen. Onder Yorkshire valt York, dé cultuur- en shoppingstad van het noorden met zijn verkeersvrije centrum en dé vikingstad van Engeland. Wel dit: Engeland wordt (nog) niet als pakketreis (hotel + transport) aangeboden. Het is wel mogelijk het transport bij te boeken.

Triptips: National Railway Museum (het grootste van Europa), Jorvik Viking Centre (interactief museum met een reis terug in de tijd en ontdekking van een complete vikingstad, gesloten tot lente 2017 o.w.v. overstroming), York Minster (de grootste middeleeuwse kathedraal van Noord-Europa).

Drie keer opvallend

aardenburg

De Elderschans / Zeeland / Nederland

Net buiten het centrum van het historische Aardenburg ontdek je deze premium all-in formule (!) … net over de grens. Hier kies je naar believen een glaasje champagne, een Belgisch biertje of een whisky on the rocks zonder je portemonnee extra te hoeven bovenhalen. Hotel de Elderschans sleepte dit jaar zelfs de prestigieuze titel van beste all-in hotel van Nederland in de wacht. Het nabijgelegen Sluis is bovendien de ideale hotspot voor shopaholics, terwijl de landelijke polderdorpjes in de omgeving de rustzoekers zullen bekoren.

Holgate Hill / Yorkshire / Engeland

York spreekt al eeuwen tot de verbeelding: ooit de stad van de Vikingen, Harry Potter maakte er zijn opwachting – bezoek de Harry Potter trein in het National Railway Museum – en ondertussen een place-to-be voor een verrassende citytrip vol cultuur en gezelligheid. Wie nog op zoek is naar het ideale kerstcadeau zal ongetwijfeld zijn gading vinden in één van de gezellige winkeltjes in het pittoreske York, dat tijdens de kerstperiode helemaal ondergedompeld is in onvervalste kerstsfeer. Zoals het hoort snuif je ook in het Holgate Hill hotel die typische Engelse sfeer op waarbij je je meteen thuis voelt.

Grandhotel Schloss Bensberg / Rijn / Duitsland

Dit voormalige internaat van het Belgische leger en 300 jaar oud barok paleis werd in de loop der jaren uitgebouwd tot luxehotel met een nooit geziene grandeur en klasse. Getuige hiervan is het label ‘Leading Hotels of the World’ dat synoniem staat voor topservice en pure verwennerij. Je treedt er in de voetsporen van onder meer Robby Williams, Sir Paul McCartney en andere talloze beroemdheden. Van hieruit bereik je Keulen in amper 20 minuten met de auto, perfect voor een hippe shoppingbreak, terwijl je ’s avonds de voetjes onder tafel schuift in het met 3 Michelinsterren bekroonde restaurant van chefkok Joachim Wissler.

Extra weetje :

Grootste citytripsteden tot de helft goedkoper

De twee grootste citytripsteden London en Parijs zijn deze winter tot vijftig procent goedkoper dan vorig jaar. De oorzaak voor de prijsdaling van London is tweeledig: enerzijds zie je de invloed van een nakende Brexit op de wisselkoersen, anderzijds zijn hoteliers zelf ook bereid om scherpere kortingen aan te bieden. Voor Parijs geldt enkel die laatste reden. De stad en zijn hoteliers willen nieuwe impulsen geven aan het toerisme naar de Franse hoofdstad en dat vertaalt zich in veel aantrekkelijkere prijzen voor het komende winterseizoen. In beide gevallen profiteert de Belg mee, want hij kan tot de helft goedkoper reizen dan dezelfde periode vorig jaar.

Meer via http://www.jetair.be of http://www.tui.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 31 oktober 2016 door in Travelweetjes en getagd als , .
%d bloggers liken dit: