dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

BELEEF DE KERSTSFEER IN KENT!

Als je de Kerstperiode eens op een heel andere manier wil beleven dan reis je naar het Engelse Kent. De Tuin van Engeland is niet eens zo ver en tijdens de maand december worden bezoekers verwend met fantastische Kerst- en winterattracties. Overigens kun je ook profiteren van het goedkope Engelse pond.

Zeven redenen waarom het dit jaar een ‘sparkling Christmas’ in Kent wordt:

  1. Christmas Fairs & Markets

Niets is gezelliger dan de Engelse Kerstmarkten. De inwoners van Kent kunnen als geen ander een intieme en knusse sfeer creëren. Dat ervaar je bijvoorbeeld in de tuinen van Rochester Castle waar tot 11 december één van de meest populaire Kerstmarkten wordt georganiseerd. Er zijn eetstalletjes en ben je op zoek naar een uniek cadeau dan is Rochester de place to be. (www.christmasinmedway.co.uk).

Voor ‘a great day in Kent’ ga je naar Quex Park. Tot 2 januari is er een leuke Kerstmarkt met ijspiste. Overigens is Quex Park een reisbestemming voor de ganse familie want je kunt er het Powell-Cotton Museum bezoeken met de grootste verzameling opgezette dieren (www.quexpark.co.uk).

  1. Dromen en Magie

In Kent stap je zomaar in de droomwereld van Kerst en eindejaar. Dat is zeker het geval in Dreamland Margate. Met Kerst is dit attractiepark nog sfeervoller. Van 3 december tot 2 januari wordt tijdens de weekends op de Frosted Fairground een super kerstsfeer gecreëerd met optredens van koren en bands en een kerstshow (www.dreamland.co.uk).

  1. Plezier op het ijs

Schaatspistes horen bij de Kerstperiode, zo ook in Kent. Eén van de mooiste bestemmingen is het historische stadje Tunbridge Wells. Alleen reeds voor de gezellige koffiehuizen en winkeltjes zou je er naartoe reizen. En tijdens de maand december is er een ijspiste in het park, open tot 2 januari (www.tunbridgewellsatchristmas.com). De kinderen zullen veel plezier beleven aan het dierenpark Port Lympne Reserve waar ze tot 9 januari kunnen schaatsen onder het toeziend oog van leeuwen en tijgers ! (www.aspinallfoundation.org/port-lympne )

  1. Kerstshopping

Kent is een uitstekend terrein voor cadeautjesjacht. Met het goedkope Engelse pond is er trouwens nog meer reden om dit jaar de geschenken daar te kopen. Er zijn winkels en grote shoppingcentra bij de vleet. Niet te missen zijn Ashford Designer Outlet en Bluewater Shopping & Retail Destination waar je met gemak een ganse dag kunt rondneuzen (www.bluewater.co.uk).

  1. Kerstsfeer in Kastelen

De kastelen van Kent zijn wereldberoemd, evenals de parken en tuinen errond. Tijdens de Kerstperiode krijgen ze een extra aantrekkingskracht omdat ze speciaal worden versierd. Bezoek bijvoorbeeld Walmer Castle waar je kunt ervaren hoe Kerst werd gevierd in de 18de eeuw toen Lord Warden er woonde (www.english-heritage.org.uk/visit/places/walmer-castle-and-gardens).

Eén van de bekendste sites in Kent is Leeds Castle. De jaarlijkse Kerstmarkt op de Cedar Lawn is een populaire attractie met eettentjes, stalletjes vol geschenkartikelen, een Victoriaanse carrousel en een reuzenrad met spectaculair uitzicht op het kasteel. Afspraak op 10/11 – 17/18 en 22/23 december (www.leeds-castle.com).

  1. Winterse opwarmertjes

Ook voor de lekkerbekken is er in Kent heel wat te beleven. Geniet van de regionale keuken en van de proeverijen in brouwerijen en wijnboerderijen. Kerstcadeautjes koop je in de Kerstshop van Biddenden Vineyard. Het is leuk om een fles wijn, cider of vruchtensap uit Kent onder de kerstboom te leggen.

Shepherd Neame in Faversham is de oudste brouwerij van Groot-Brittannië. Je proeft er een brede waaier biertjes en voor de thuisblijvers neem je een typische Mince Pie mee, ook leuk met Kerst ! (www.biddendenvineyards.com, www.shepherdneame.co.uk).

1173868_10201736241109444_1673893797_n

  1. Canterbury Tales

Het is een vanzelfsprekendheid dat je tijdens een Kersttrip naar Kent de stad Canterbury bezoekt. Voor een magische ervaring ga je naar de Canterbury Tales, een multimedia attractie die groot en klein terugvoert naar de fascinerende 14de eeuw. Canterbury is natuurlijk ook de stad van de fonkelende lichtjes, de met poedersneeuw getooide kerstbomen en de sfeervolle straatjes met winkeltjes vol cadeautjes (www.canterburytales.org.uk).

 

 

Meer informatie over Kent vind je op www.visitkent.co.uk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 30 november 2016 door in Engeland/Verenigd Koninkrijk en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: