Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Het Grote Park van de Puy du Fou, waar de geschiedenis tot leven komt

In het hartje van de Franse Vendée ligt het Grote Park van de Puy du Fou, een pretpark maar nog veel meer dan dat. Hier geen wervelende attracties maar een eindeloze reis in de tijd! Heel snel vergeet je er onze wereld van vandaag, omdat je volledig ondergedompeld wordt in onze geweldige geschiedenis. Deze plaats is echt uniek in de wereld. Zijn grandioze historische spektakels zijn een staaltje toptechnologie. Jaarlijks komen er meer dan twee miljoen bezoekers over de vloer!

Een park als geen ander

Zodra je door de poort van het park bent gestapt, begint de reis. Je gaat geleidelijk terug in de tijd, van de 20ste eeuw tot de oudheid. De vele realistische belevenissen brengen jong en oud in vervoering. Ze komen terecht in lang vervlogen tijden, intriges, gevechten, heldenverhalen en legendes… De acteurs maar ook de dieren evolueren vlak naast het publiek en soms zelfs in het publiek. De speciale effecten hoeven in niets onder te doen voor de allergrootste filmproducties, behalve dan dat hier alles ‘live’ gebeurt!

De geschiedenis wacht op je

Van de Romeinen tot de Vikings, van de Musketiers van Richelieu tot ‘Le Dernier Panache’: niet minder dan 60 adembenemende spektakels worden dagelijks opgevoerd. Ook ’s avonds, wat voor nog meer magie zorgt! De meeste worden zelfs verschillende keren per dag opgevoerd, zodat iedereen het maximum uit zijn bezoek kan halen. In het hartje van een middeleeuwse stad, in een romeinse arena op ware grootte of in de duisternis van een indrukwekkende zaal wachten keer op keer verrassende en sensationele belevenissen. Het publiek beleeft echte historische heldenverhalen vol artistieke en technologische hoogstandjes. In de loop van de dag doorkruist de bezoeker de dorpjes van toen, waar het spektakel wordt voortgezet in de ateliers van de vaklui die hun knowhow delen.

27 restaurants, 5 hotels en 2 academies

Uiteraard is alles voorzien om het de kleine en grote bezoekers naar hun zin te maken. Zo liggen er 25 themarestaurants verspreid in het Grote Park. En als je eens graag zou aanschuiven aan een middeleeuws banket of eregast zijn van Koning Frans I van Frankrijk en Koning Hendrik VIII van Engeland in de Renaissancehal: dat kan allemaal!

Het park strekt zich uit over 55 hectare en bevindt zich te midden van de natuur, in een eeuwenoud bos, wat de site een nog authentieker karakter geeft. En na al je avonturen kun je overnachten in een van de vijf themahotels van het park en jezelf verwennen met een extra dag in het park. Een van de beste manieren om alle spektakels bij te wonen, ook de avondspektakels!

De kwaliteit en het professionalisme van de spektakels zijn niet toevallig: de knowhow van de acteurs en regisseur van Puy du Fou is tegenwoordig internationaal erkend. Het is dan ook alleen maar logisch dat al jaren heel wat jongeren hier de spektakelkunsten en -technieken komen leren. Zo volgen zowat 600 leerlingen elk jaar de cursussen van de Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) evenals die van de ‘Puy du Fou Academie’ (lagere school ‘Kunst & Studies’).

Voor zijn 40e verjaardag trakteert Puy du Fou zichzelf op 4 nieuwigheden                        

In 2017 is het 40 jaar geleden dat Philippe de Villiers een wat gek project lanceerde: een groot spektakel dat de geschiedenis van de Vendée levendig voorstelt aan de hand van de gebeurtenissen van een lokale familie, van de middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog. Dit spectaculair avondspektakel ‘Cinéscénie’ met niet minder dan 2000 acteurs kent een almaar groeiend succes! Het park zal deze verjaardag vieren met een nieuw spektakel, ‘Le Grand Carillon’, een vijfde hotel, ‘La Citadelle’, en twee nieuwe restaurants, ‘L’Ecuyer Tranchant’ en ‘La Mijoterie du Roy Henry’.

Meerdere Awards en prijzen

Het Grote Park van de Puy du Fou vormt tegenwoordig een van de favoriete parken van de Fransen en is het tweede meest bezochte park van Frankrijk. Het werd twee keer tot beste park ter wereld verkozen: in 2012 met de Thea Classic Award en in 2014 met de Applause Award. De internationale jury van Themed Entertainment Association (THEA) heeft zopas aangekondigd dat het Grote Park van de Puy du Fou in 2017 in Los Angeles de prijs in ontvangst mag nemen van de ‘Beste creatie ter wereld’ voor ‘Le Dernier Panache’, een originele creatie van 2016. Het is verkozen uit een panel van 700 themaparken over de hele wereld!

 

Praktische informatie

Het Grote Park van de Puy du Fou is open van april tot september en tijdens de eindejaarsfeesten.

Het park bevindt zich op 3u15 rijden van Parijs en Bordeaux en 1u van Nantes en Angers. Het is rechtstreeks bereikbaar via de autosnelweg A87.

Voor treinreizigers rijden dagelijks 6 pendelbussen tussen het treinstation van Angers en Puy du Fou.

Op minder dan een uur rijden van de badplaatsen van de Vendée (tweede belangrijkste toeristische departement van Frankrijk) is het Grote Park van de Puy du Fou ongetwijfeld een mooie stopplaats op weg naar je vakantiebestemming.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 30 november 2016 door in Frankrijk en getagd als .
%d bloggers liken dit: