Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Skieën in Corsica!

Een wintervakantie op Corsica ? Jazeker want er kan ook op L’Ile de Beauté geskied worden. Voeg daarbij de culinaire specialiteiten, de gezellige steden, de culturele sites en het strand. Een reis naar winters Corsica is dus veelzijdig en aantrekkelijk, zeker met de prijsgunstige ferry van Corsica Linea.

Ski en strandwandeling in één dag !

Wat een wintervakantie op Corsica zo bijzonder maakt is dat je in één dag kunt skiën en wandelen op het strand of een stad bezoeken. Er zijn immers geen grote afstanden. Met de wagen rij makkelijk van de ene plek naar de andere. Een reden te meer om te kiezen voor de reisformule wagen – ferry.

Er zijn drie skigebieden: Ghisone, Vergio en Val d’Eze. Het skiseizoen loopt van december tot maart en de pistes liggen op een hoogte van 1400 tot 1800 meter. Er zijn afdalingen voor beginners en gevorderden en ook mogelijkheden om te toerskiën en off-piste skiën.

corsica

Met auto en ferry naar Corsica

Op wintervakantie heb je noodgedwongen veel bagage mee. Je auto is volgestouwd met ski uitrusting en winterse kledij. Daarom is de combinatie auto – ferry ideaal. Via de Franse autoroutes rij je vlot naar Marseille. Daar wacht de ferry van Corsica Linea. Elke vakantieregio op Corsica is vlot bereikbaar want de rederij heeft overtochten naar vier bestemmingen: Ajaccio, Bastia, L’Île Rousse en Porto Vecchio.

Veel meer dan skiën !

Een wintervakantie op Corsica is interessant voor wie die het skiën wil combineren met andere ontspanningsmogelijkheden. In geen tijd ben je aan de kust waar het in de winter goed is om te wandelen, of in de gezellige steden zoals Ajaccio, Bastia, Calvi, Bonifacio en Porto-Vecchio. Skiën kun je met zoveel andere leuke dingen afwisselen, met museumbezoek, een winkelnamiddag, een bezoek aan de historische plaatsen of de beschermde natuurgebieden.

Nergens anders dan op Corsica zijn de après-ski mogelijkheden zo groot en vooral zo kwalitatief. Denk maar aan de vermaarde Corsicaanse gastronomie en de wijnen. De keuken van Corsica is authentiek en divers. Het is fantastisch om na het skiën te genieten van een gezellig restaurantje met typische gerechten en echte Vins de Corse

 

Informatie en reservering in je reisagentschap of bij Corsica Linea. Tel. : 02 549 08 80, resa.benelux@corsicalinea.com.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 5 december 2016 door in Travelweetjes en getagd als , .
%d bloggers liken dit: