Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Ga voor iets anders: beleef een unieke kerstperiode in Kroatië!

Naast de zon en de zee laat Kroatië je betoveren door haar gezellige kerstmarkten en lichtspektakels tijdens de adventsperiode.

Nog maar enkele dagen tot Kerstmis! Om je het wachten op Kerstmis een beetje te verzoeten, geven we je elke week van de Advent een andere verrassende reden om Kroatië te bezoeken tijdens de meest magische tijd van het jaar!

trg-roman-martin-patp5093-min-1

Kroatië een kerstbestemming?! Absoluut!

Kom de kerstsfeer opsnuiven en beleef de meest betoverende kerstperiode in Kroatië, een land dat veel meer te bieden heeft dan zon en zee!

Ook op de kerstmarkt in Zagreb, die we je vorige week voorstelden, branden er nu twee kaarsen van de traditionele reuze- adventskrans rond de Manduševac fontein. We zetten onze reis door het winterse Kroatië voort en vertrekken uit de hoofdstad naar het nabijgelegen kuuroord Tuheljske Toplice en een magisch kerstdorpje dichtbij Čazma.

Laat het sprookje beginnen met een prachtige lichtshow bij de Salajs in Grabovnica (Čazma)

Talloze lichtjes, glinsterende sneeuw en versierde kerstbomen – dankzij de familie Salaj uit het mooie dorpje Grabovnica bij Čazma op ongeveer 1 uur rijden vanuit Zagreb wordt uw vakantie een écht kerstwonder! Ieder jaar versiert deze vriendelijke en gastvrije familie haar hele 60.000 m² grote tuin met maar liefst twee miljoen kleurrijke lichtjes, sleeën en decoraties. Zo scheppen ze een magische en bijzondere kerstsfeer voor al wie van de feestdagen houdt.

Het kerstsprookje van de Salajs duurt nog tot 15 januari 2017. 

Bye bye Kerststress! Kuuroord Tuheljske Toplice – de beste plek voor een time-out!

Vermoeid en gestresseerd van al dat kerstshoppen en al die kerstvoorbereidingen? Kom dan terug op krachten in Tuhelj op maar 30 minuten rijden vanuit Zagreb! Liefhebbers van kuuroorden die op zoek zijn naar een ontspannende time-out, moeten zeker het thermische kuuroord van Tuhelj bezoeken, dat al bij de Romeinen bekend stond om zijn mineraalwaterbronnen met hoge zwavel concentratie en een aangename temperatuur van 33 °C. Na enkele dagen herbronnen in een van de vele thermale zwembaden, behandelingen met Tuhelj-modder, bekend om zijn genezende eigenschappen, en warmte tanken in het grootste saunacentrum van Kroatië, ben je helemaal klaar voor schitterende eindejaarsfeesten en is een goede start in het nieuwe jaar gegarandeerd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 6 december 2016 door in Travelweetjes en getagd als .
%d bloggers liken dit: