Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

VARS LA FORÊT BLANCHE – groots speelterrein In het zuiden van de Franse Alpen

Vars La Forêt Blanche ligt in de Hautes-Alpes en telt 900.000 naaldbomen, 185 kilometer aan gemarkeerde pistes met 1100 m hoogteverschil, 40 km aan paden om te sneeuwschoenwandelen, 42 skiliften en 115 skipistes. Een groots speelterrein in een natuurgebied, ideaal voor ski- en wintersport fans, natuurliefhebbers, maar ook voor bijzondere  en buitengewone activiteiten.

vars

Door de zeer goede sneeuwcondities – 25cm in het dorp Vars les Claux (1.850m), 60cm op 2.200m hoogte en 110cm op 2.750m hoogte – zal het skigebied van la Forêt Blanche (verbinding Vars/Resoul) dit weekend (3 en 4 december) reeds even zijn deuren openen en biedt hiermee de grootste opening van de zuidelijke Alpen. Het skigebied van Vars blijft iedere dag geopend en de officiële opening van het seizoen vindt plaats op 10 december.

In Vars is het toegestaan zich te laten flitsen !

Vars la Forêt Blanche staat bekend als het snelste skigebied ter wereld dankzij het speedskiën. Sinds het begin van de jaren 90 zijn er meerdere records gevestigd op de piste de Chabrières met het laatste record op 26 maart 2016: de Italiaan Yvan Origone is geflitst met 254,958 km/uur! Een echte prestatie, die de absolute droom van 260km/uur op ski’s benadert!

Daarom is er een jaarlijks terugkerend evenement in Vars, de Speed Masters! Van 28 t/m 21 maart 2017 treffen zich de beste skiërs om te proberen een nog hogere snelheid te behalen! De regels zijn simpel: Het vertrek vindt plaats op 2715 m hoogte. De finishlijn ligt precies 1220 m verder maar bovenal 495 m lager. Met een gemiddelde helling van 52,5%  passeert men hier op zeer hoge snelheid. Een spectaculaire discipline die de moeite van het bekijken waard is!

Het Varspark – Ontdek een groots attractiepark !

Vars positioneert zich sinds meerdere jaren als een referentiegebied voor freestyle dankzij de kwaliteit van het Varspark. Het skigebied telt in feite 7 snow parks. De riders van alle niveaus zijn niet gebonden aan een enkele plek maar kunnen verschillende gebieden met elkaar combineren tijdens een afdaling. Een ander pluspunt van het Varspark is de diversiteit aan modules dankzij de knowhow van 6 ontwerpers die hier hun creatieve inbreng gehad hebben. Het Varspark stelt het beoefenen van freestyle door iedereen centraal en maakt deze tevens toegankelijk voor beginners en baby riders, want de freestyle tracks zijn toegankelijk vanaf 3 jaar.

Het is dan ook geen toeval dat de Europa Cup FIS Snowboard Freestyle in Vars plaatsvindt! Een groot spektakel van 23 t/m 25 januari 2017.

In Vars bent uzelf de held! Speedskiën en freestyle voor iedereen

Dankzij twee bijzondere activiteiten, speedskiën en freestyle, kan men in Vars in de sporen treden van internationale kampioenen door deze disciplines zelf uit te proberen!

Het stadion voor speedskiën is geopend van donderdag t/m zondag van 10:00 tot 15:00 uur met gratis runs voor beginners. Dankzij het stadion dat toegankelijk is voor iedereen, is het beoefenen van deze discipline niet meer alleen voorbehouden aan kampioenen. Natuurlijk zijn de zeer hoge snelheden alleen voor hen bedoeld, maar het lagergelegen deel van de piste is een prachtig speelterrein voor iedereen om het speedskiën uit te proberen met een snelheid van 0 t/m 120 km/uur.

Wel zijn er enkele vereisten: het beschikken over een  3 sterren niveau (op alle pistes parallel kunnen skiën) en een minimumleeftijd van 6 jaar. Iedere deelnemer krijgt een diploma uitgereikt met daarop de behaalde snelheid.

Ski en snowboard freestyle zijn toegankelijk voor een grote doelgroep, dankzij gebieden die speciaal ingericht zijn voor beginners om deze discipline op een ludieke manier te leren. Skiën op een leuke en veilige manier, om indruk te maken op vrienden, en om vandaag al kennis te maken met het skiën van de toekomst.

Er zijn speciale ski instructeurs om de bezoekers kennis te laten maken met deze discipline van het ‘skiën in stijl’ of deze te perfectioneren.

Bijzondere non-ski activiteiten

Heeft u er genoeg van steeds weer te voet de helling te moeten opklimmen om vervolgens in minder dan 2 minuten naar beneden te sleeën? Vars heeft de oplossing!

Neem uw kinderen mee met de laatste rit van de cabinelift, en maak de dromen van uw kinderen werkelijkheid: een afdaling zonder einde. Iedere maandag en vrijdag tijdens de schoolvakanties.

Ook mountainbiken staat deze winter op het programma! De FATBIKE is een speciaal ontworpen mountainbike met extra grote banden. Dit nieuwe type fiets is de nieuwe trend op het gebied van mountainbiken en biedt een leuke nieuwe activiteit op de gemarkeerde paden in de sneeuw. Men hoeft niet te ploegen….het grip is uitstekend en men slipt minimaal. Een inspanning en een snelheid die vergelijkbaar zijn met het mountainbiken in het terrein, maar dan in de sneeuw. Een magische ervaring!

Tijdens het fatbiken deze winter in Vars wordt u begeleid door een mountainbike instructeur zodat u deze praktijk in alle veiligheid en rust kunt beoefenen.

Bent u met het gezin? Profiteer van een speciaal tarief voor kinderen

Vars heeft een speciaal tarief met de naam ‘’permis de skier’’ voor kinderen jonger dan 18 jaar waarmee men kan profiteren van een  korting van 50% op de combinatie van accommodatie en skipas. Dit tarief is geldig voor 1 kind in een groep van 4 personen of 2 kinderen in een groep van 6 personen (aanbod beschikbaar op bepaalde datums).

Meer informatie: www.vars.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 6 december 2016 door in Frankrijk, Travelweetjes, Wintersport en Winterpret.
%d bloggers liken dit: