dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

De Noorse Fjorden of IJsland, makkelijk vanuit Amsterdam met Costa Cruises

Amsterdam is de perfecte uitvalsbasis voor cruises naar het noorden.

Volgende zomer (2017) is Amsterdam de thuishaven van het moderne cruiseschip Costa Magica van Costa Cruises.

Het grote voordeel? Het schip vertrekt en komt aan in Amsterdam. De cruiseterminal ligt op wandelafstand van het Centraal Station en is dus gemakkelijk te bereiken per trein (ook Thalys). Je hoeft dus geen vliegtuig te nemen.

Het beste van Noorwegen

Tussen 31 mei en 30 augustus is Amsterdam de thuishaven van de Costa Magica voor een aantal cruises van 9 nachten naar Noorwegen.

  • Het schip brengt je naar de beroemdste fjorden, zoals het Geirangerfjord (UNESCO werelderfgoed) en het Sognefjord, Aurlandsfjord en Naeroyfjord. In Flåm (Aurlandsfjord) kan je de fameuze bergtrein nemen, of je kan een boottocht maken naar een van de prachtigste fjorden van Noorwegen, het Naeroyfjord (eveneens UNESCO werelderfgoed).
  • Andalsnes is de toegangspoort tot de Trollstigen, een iconische haarspeldbochtenweg die in bijna elke Noorwegenbrochure staat.
  • Wie de sportieve toer op wil kan in Stavanger de bergwandeling naar de Preekstoel maken, de bekende rots die zo’n 600 meter steil boven het Lysefjord uitsteekt. Je kan ook een boottocht maken in het Lysefjord of de “oliehoofdstad van Noorwegen” ontdekken.
  • Bergen is na Oslo de grootste stad van Noorwegen, en ligt letterlijk aan de voet van het fjordengebied. De sfeer rond de oude haven en Bryggen, het middeleeuwse bestuurs- en handelscentrum (UNESCO Werelderfgoed), maakt een reis naar Noorwegen compleet.
  • Het schip legt ook aan in Bremerhaven, Duitsland, iets wat geen enkele andere cruiserederij doet. Bremen is een Vrije Hanzestad met een rijke geschiedenis en bekend om het sprookje van de Bremer Stadsmuzikanten.

costa-noorwegen

Schotland, Shetland, Orkney en IJsland

Op 20 juli zet de Costa Magica koers naar het noordwesten. Op weg van en naar IJsland wordt afgemeerd in Schotland, de Shetland Eilanden en de Orkney Eilanden.

De reis biedt je de mogelijkheid om beter IJsland te leren kennen, met stops in Seyðisfjörður, Akureyri, het Isafjord, het Grundafjord en natuurlijk de hoofdstad Reykjavik. Op de voorlaatste dag staat Bremerhaven nog op het programma.

Eenmalige reis van Amsterdam naar de Middellandse Zee

Op 8 september beëindigt het cruiseschip Costa Magica het zomerseizoen in Noord-Europa en zet dan koers naar de Middellandse Zee.

Tijdens de reis die 11 nachten duurt wordt aangelegd in Le Havre (Normandië, Frankrijk), La Coruña (Galicië, Spanje), Leixões (de haven van Porto, Portugal), Lissabon (Portugal), Gibraltar, Málaga (Spanje) en Civitavecchia (de haven van Rome).

Met twee nachten extra brengt het schip je tot in Marseille (ideaal voor wie liever met de TGV/Thalys reist, of wie extra lang op cruise wil).

www.costacroisieres.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 7 december 2016 door in Cruises en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: