Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Slapen in de woestijn onder een sterrenhemel

Laat ons dromen. Stel je voor…je wandelt naar de ondergaande zon toe, met je voeten in het roodbruine zand en een warme bries door je haren. De wind en een brul van een dromedaris in de verte zijn de enige geluiden die je kunt horen. Deze rust is te vinden in de woestijn van Oman. Kies voor een sprookjesnacht onder een open sterrenhemel en laat je inspireren voor een verblijf van 1001 nachten in één van de volgende woestijn accommodaties.

Luxe hotelkamer in het zand

Na een halfuur rijden door de hoge zandduinen van Wahiba Sands, zie je de 26 luxueuze, stenen tenten van het Desert Nights Camp oprijzen. In dit vijfsterren resort word je warm onthaald door het vriendelijke personeel met een traditioneel welkomstdrankje zoals het bij de bedoeïenen geserveerd wordt. Wanneer je de imposante houten deur van je kamer opendoet, waan je je precies in een hotelkamer met zicht op de woestijn, die voorzien is van alle luxe, inclusief airco en minibar. ’s Avonds wacht je een romantisch diner onder de sterrenhemel.

Droomverblijf op maat

Ben je op zoek naar een luxe-formule om in de woestijn te overnachten waarbij alles naar eigen wens geregeld wordt? Kies dan voor Hud Hud Travels. Je kiest je favoriete plek uit en zij zorgen voor een exclusieve woestijnervaring op maat, met luxe tent inclusief comfortabele badkamer. Terwijl je geniet van de adembenemende zonsondergang, zetten zij alles klaar. Wanneer je terugkeert, ruik je de geur van een heerlijk barbecue avondmaal.

Boutique chic

Wie niet veel tijd heeft en de woestijn toch niet wil missen, kan naar het Dunes by al Nahda resort, op slechts 1u rijden van Muscat. Hier logeer je in villa’s die er uitzien als een tent, maar wel voorzien zijn van een tegelvloer, salon en TV. Je komt er voor pure ontspanning, en je hebt schitterend uitzicht op de bergen, de zandduinen en de groene vegetatie van Wadi Al Abiyad. Actieve vakantiegangers kunnen er golfen, wie wil relaxen moet beslist naar het Spa Resort voor een “hot sand therapy”.

Zwemmen in de woestijn

Douchen in de woestijn onder een sterrenhemel, dat is pas een onvergetelijke ervaring! Die kun je waarmaken in het 1000 Nights Camp. Er is keuze uit verschillende soorten tenten, van basic tot zeer comfortabel. In de Arabische tenten slaap je in een authentieke bedoeïenentent, met aangebouwde outdoor badkamer. Voor je de sterrenhemel bewondert geniet je eerst van een traditioneel diner met optreden van een bedoeïenen muziekgroep. ’s Ochtends neem je een verfrissende duik in het zwembad naast het restaurant, één van de vele activiteiten die in het kamp te beleven zijn.

Plezier voor groot en klein

Een tent is niet altijd groot genoeg voor een gezin met kinderen. Daarvoor heeft het Arabian Oryx Camp een oplossing. Je kan er terecht in Omani huisjes met meerdere slaapkamers en badkamers. De ideale combinatie van authenticiteit en comfort. In het kamp worden talrijke leuke activiteiten georganiseerd zoals dune bashing, ritje met een kameel of sandboarden om groot en klein te plezieren.

Wist je dat je ook vrij kunt kamperen in Oman? Ideaal voor wie een budgetvriendelijke manier zoekt om in de woestijn te slapen. Je kiest een eigen plek en zal door niets of niemand gestoord worden.

INFO: www.visitoman.com

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 14 december 2016 door in Travelweetjes en getagd als , .
%d bloggers liken dit: