dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

In het voetspoor van acteurs Pierce Brosnan en Mr. Bean

Tahiti en haar eilanden zijn een waar tropisch paradijs. Het mag dan ook niet verwonderen dat ze al decennia lang de inspiratiebron vormen voor tal van legendarische films en televisieseries. Reis in het voetspoor van de personages van kaskrakers als Mutiny on the Bounty, Point Break en Couples Retreat. Of laat je inspireren door de Markiezen, net zoals Paul Gauguin en Jacques Brel.

Klassiekers op Tahiti en Moorea
Fijne zandstranden, wuivende palmbomen en de appelblauwzeegroene lagune: in de baai van Matavia op Tahiti, waan je je meteen op de filmset van Mutiny on the Bounty en verwacht je dat het bekende zeilschip zo aan de horizon verschijnt. Van deze klassieker uit de jaren zestig, werden immers een aantal scènes opgenomen in deze baai. Dat dit exotische decor niemand koud laat, bewees alvast hoofdrolspeler Marlon Brando: hij werd verliefd op dit eiland, zijn cultuur, levensstijl en zijn Polynesische tegenspeelster en kocht nadien het eiland Tetiaroa. De scenes van Love Affair, het romantische drama uit 1994 met Annette Bening, Warren Beatty, Katharine Hepburn en Pierce Brosnan in de hoofdrollen, zijn eveneens opgenomen op Tahiti et op Moorea.
Romantiek op Bora Bora en Taha’a
Ook Bora Bora is een populaire filmplek, herkenbaar aan de karakteristieke vulkaan die het eiland domineert. Een tip is logeren in het vijf sterren The St. Regis Bora Bora Resort met zijn luxueuze overwaterbungalows. Wie weet krijg je er dezelfde kamer als beroemde acteurs Vince Vaughn of Kristin Davis, bekend als Charlotte York in Sex and the City. Zij namen immers de hoofdrollen voor hun rekening in de Amerikaanse romantische komedie Couples Retreat die in dit hotel werd opgenomen. Op Bora Bora en Taha’a werden verder scènes opgenomen voor Sky Pirates en Hurricane, de klassieker uit 1979 met Mia Farrow. Wil je kans maken om een bekende acteur tegen het lijf te lopen, ga dan naar Bloody Mary’s op Bora Bora. Al meer dan 100 filmsterren kwamen eten in dit restaurant, van Rowin Atkinson – alias Mr. Bean – tot The Kardashians.

Surfparadijs Teahupoo
Zelfs filmploegen van sportieve kaskrakers vonden hun weg naar Tahiti en haar eilanden. Een voorbeeld is de baai van Teahupoo op Tahiti iti, dat wereldwijd bekend staat als surfspot met meest sensationele en hoge golven. Hier werd de Amerikaanse actiefilm Point Break, uit 2015, deels opgenomen.

Polynesische prinses
De animatiefilm Moana of Vaiana is een hartverwarmende productie door de Walt Disney-studio’s en is sinds november 2016 in de Belgische filmzalen te zien. De film vertelt het verhaal van een stoer, Polynesisch meisje die op zoek gaat naar de halfgod Maui, die haar moet helpen om het hart van godin Tefiti terug te brengen en zo haar volk Motunui te redden. Dit cinematografisch meesterwerk is het resultaat van een aantal studiereizen naar Tahiti en Moorea, maar ook naar een aantal Polynesische eilanden van Oceanië, om de mensen, hun cultuur en tradities, de tatoeages, dans en muziek te leren kennen.

Legendarische Jacques Brel en Paul Guiguin
Een Polynesische schoonheid in de tropische natuur vol kleurige bloemen en weelderig groen of slenterend op het strand, dankzij kunstenaar Paul Gauguin en zijn schilderijen zijn deze taferelen van op de Markiezenarchipel wereldwijd beroemd. De artiest vond zijn inspiratie op het eiland Hiva Oa dat ook zanger Jacques Brel aantrok. Na wereldwijde rondzwervingen met zijn zeilboot werd hij bekoord door dit groene, pure eiland met zijn indrukwekkende vulkaan en blauwe baaien. Het werd zijn nieuwe thuis en inspireerde hem voor zijn laatste album Les Marquises. Zowel Gauguin als Brel liggen op het eiland begraven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 29 december 2016 door in Travelweetjes en getagd als .
%d bloggers liken dit: