Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

WINTERS WEEKEND IN DE PROVENCE: BLAUWE LUCHT, TRUFFELS CHARMANTE MARKTJES EN GASTRONOMIE

Een wandeling in de mooie natuur, kuieren op charmante Provençaalse marktjes en proeven van de gastronomische troeven zoals truffel, met een winters weekendje Provence is dit alles binnen handbereik.

De Provence: handig dichtbij, 5u met de trein!

Het departement Vaucluse in de Provence is met de hogesnelheidstrein heel handig te bereiken, perfect voor een winters weekendje weg! De TGV brengt je vanuit Brussel rechtstreeks naar Avignon waar vervolgens de huurwagen op je wacht. Op amper drie kwartier bereik je het hart van de Vaucluse en zelfs de voet van de legendarische Mont Ventoux. www.b-europe.com

 

Wandelen in de natuur

De Provence is een regio met 300 dagen zon per jaar ideaal voor een trektocht in de overweldigende natuur, het departement Vaucluse biedt hiervoor tal van mogelijkheden. Een aanrader is een wandeling in de Dentelles de Montmirail, de opmerkelijke heuvelkam met zijn even charmante als opmerkelijke dorpjes zoals Suzette en La Roque-Alric.

 

Winterse gastronomie: zwarte truffel

Een van dè voornaamste redenen om in de winter naar de Vaucluse te trekken, is de befaamde zwarte truffel Tuber Melanosporum. Deze lekkernij, ook wel het zwarte goud genoemd, wordt er van november tot maart geoogst.

Truffels zoeken samen met een teler

“Caver” betekent truffels zoeken & lokaliseren. Dit wordt meestal gedaan met behulp van honden (soms met varkens). Met hun reukzin kunnen deze truffelhonden  een begraven truffel ontdekken tot 30 of 40 cm diep in de grond. Eenmaal gevonden graaft de teler deze uit met een truffelhaak. Deze activiteit wordt door verschillende landbouwers in de Provence aangeboden. www.provence-toerisme.com

Heel bijzonder is om de truffelmarkt van Carpentras bij te wonen, die elke vrijdagochtend plaats vindt, en waar opkopers zelfs vanuit Parijs present tekenen. Perfect is om vervolgens een truffelgerecht te proeven, tegen bovendien een vriendelijke prijsje, zoals bij Chez Serge in Carpentras. www.chez-serge.fr

Afsluiten kun je met koffie of thee in Patisserie Jouvaux, in Carpentras, gekend voor zijn gebak met gekonfijt fruit www.patisserie-jouvaud.com

 

Oenotoerisme in gerenommeerd wijngebied

Gigondas, Vacqueyras, Beaumes-de-Venise, het zal je opvallen dat veel dorpjes de naam dragen van gekende wijnen. Dit is de streek van de Côtes du Rhône waar wijnboeren je verwelkomen om te komen proeven, zoals op het domein de Coyeux. Geniet daar ondertussen vooral ook van het uitzonderlijk mooie uitzicht, op de vlakte en de bergen. En liefhebbers kunnen er ook te paard op uit. www.domainedecoyeux.com

 

Logeertips : van B&B tot hotel

Van B&B tot hotel of een gîte, de Vaucluse biedt uiteenlopende logeervormen. Een paar tips zijn in Sarrians de B&B Au coin des figuiers, La Ferme des Sablons in een voormalige boerderij en Le Mas de la terre des Anges . Gaat je voorkeur uit naar een hotel, dan kun je opteren voor Hotel Restaurant Château de Massillan in Uchaux of Hotel restaurant Les Florets in Gigondas. Meer adresjes en tips vind je op http://www.provence-toerisme.com/ik-overnacht-28-2.html

 

Algemene info: www.provence-toerisme.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 29 december 2016 door in Frankrijk en getagd als , , , , , , .
%d bloggers liken dit: