Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Bulgarije, ontdek één van de oudste landen van Europa

Nog niet zelf ter plaatse geweest, maar ik voel aan mijn kleine teen dat het niet meer lang zal duren vooral ik er op ontdekking zal gaan : Bulgarije.

bulgarije

Bulgarije is een van de oudste landen in Europa en heeft zijn naam niet veranderd sinds zijn ontdekking 1300 jaar geleden. Het land staat op nummer drie in Europa als het op archeologische sites aankomt en is de thuisbasis van rozenparfum, de doedelzak en de lekkerste yoghurt ter wereld. Bulgarije, met stip een land waar we nog lang niet alles over weten.

  • Natuurgebieden

Zo’n derde van het Bulgaars grondgebied – 111 000 km² – is bosgebied. 30% daarvan in beschermd en dat maakt dat je er weerzinwekkende uitzichten tegenkomt. Verder is Bulgarije ook de thuisbasis van de heetste geisers ter wereld, die in de Romeinse tijd als wellnesskuren gebruikt werden. Niet alleen mooi om te zien, ook nog eens goed voor lichaam en geest!

  • Eeuwenoude tradities

— Klinkt “rozenvallei” op zich niet al prachtig in de oren? In Bulgarije kun je het ook nog eens met eigen ogen zien. De rozen die er groeien worden voor 85% van de rozenolie wereldwijd gebruikt en zijn de basis voor heerlijk ruikende parfums. De beste tijd om een bezoekje te brengen aan de rozenvallei is mei, wanneer je er zelf je rozen kunt plukken tijdens het rozenfestival.

— Bulgarije is naast Schotland en Ierland één van de drie landen ter wereld waar je authentieke doedelzakspelers vindt. Je kunt er de eeuwenoude tradities ontdekken in de pittoreske dorpjes rondom de Rhodope berg, waar locals je het instrument graag zelf aanleren.

— Verder heeft het land ook als enige ter wereld het ideale klimaat voor de Bacillus Bulgaricus bacterie, die gebruikt wordt bij het maken van yoghurt. Het is er zelfs zo speciaal dat er in september een ‘yoghurtfestival’ plaatsvindt. Yoghurtliefhebbers weten dus waarnaartoe!

To be continued…

Advertenties

Eén reactie op “Bulgarije, ontdek één van de oudste landen van Europa

  1. G , Ivanov
    18 juni 2018

    Bulgarije is order van 1300 jaar . Brief van Japanse imperator 1981 Jaar met bewijs, dat Bulgarije bestat 5000 jaar . Brief is gesturd naar Todor Jivkov Bulgarse primier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 29 januari 2017 door in Travelweetjes en getagd als .
%d bloggers liken dit: