Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Legendarische Frontier Epic Race in Oman

Een ultieme uitdaging voor mountainbikers

Wist je dat er een wedstrijd zoals Paris – Dakar bestaat, maar dan voor mountainbikers? Ik wist het alvast niet. We spreken hier over de Frontier Epic Race die van 23 tot 26 februari 2017 in Oman wordt georganiseerd. Het wordt inderdaad een epische wedstrijd – what’s in a name- voor de allerbesten, de allersterksten. Een vierdaags avontuur in de majestueuze bergen van Oman.

oman

De Epic Race is allesbehalve een wedstrijd voor doetjes. Er moet maar liefst 300 km worden gefietst, verdeeld over vier etappes, met een totale beklimming van 8500 meter! Het MTB-avontuur wordt georganiseerd in het grandioze landschap van het Hajar gebergte. Het parcours volgt imponerende trails door diepe canyons, langs off-road wegen en oude bergdorpen.

In februari is het rond de 25° in Oman, ideaal om de koude Belgische winter even te ontsnappen. De Race Village waar de epische wedstrijd wordt georganiseerd ligt op circa 1 uur rijden van de luchthaven van Muscat. Inschrijven kan nog maar misschien is het realistischer dat je eerst naar deze internationale wedstrijd gaat kijken om je kansen in te schatten voor een volgende editie. Elke fervente mountainbiker wil immers deze bijzondere wedstrijd op zijn palmares schrijven.

Voor wie van 23 tot 26 februari 2017 in Oman verblijft, is de race een kans om kennis te maken met de grootse natuur van het Sultanaat. Oman is niet alleen woestijn maar ook hooggebergte, groene valleien, vruchtbare oases en een schitterende kust langs de Arabische Zee.

 

Voor de huisblijvers in België, je kan de race ook volgen op:

Facebook: https://www.facebook.com/groups/187272151710107

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCLu4sytuUU66jdf6GHOcUQw

Zo kun je toch meegenieten van de adembenemende vergezichten langs het parcours van deze race.

Info: www.frontierepic.com en www.visitoman.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 29 januari 2017 door in Travelweetjes en getagd als , .
%d bloggers liken dit: