dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

9 “over-the-top” romantische ideeën voor Valentijn in Kent

Vergeet de champagne en trek op Valentijn een flesje bubbels uit Kent open om te toasten met je geliefde. Laat de rozen bij de bloemist en bied je geliefde de kans om in een mooie Engelse tuin zelf rozen te leren kweken. De Engelse regio Kent biedt heel wat mogelijkheden voor een originele Valentijn, wat je romantische gebaar net dat tikkeltje extra geeft. Is voor je engel alleen het beste goed genoeg? Boek dan eens een overnachting in een kasteel met een slotgracht of in de schaduw van de indrukwekkende kathedraal van Canterbury. Of zou je liever nog eens de magie van het stoomtijdperk beleven op Valentijn?

Natuurlijk is er in Kent ook keuze te over voor wie het liever wat traditioneler houdt. Wat je ook zoekt voor Valentijn, je vindt het gegarandeerd in de Tuin van Engeland. Met een dozijn ideeën voor Valentijn biedt Visit Kent alvast wat inspiratie…

  1. Verwen je schat met een glaasje Engelse bubbels. Op hun wijngaarden, waarvan de grond op die van de Franse Champagnestreek lijkt, produceren de Kentse wijnboeren een waaier van mousserende wijnen. Proef eens Balfour Brut Rose van Hush Heath, English Rose van Chapel Down of Pinot Reserve van Biddenden. Is schuimwijn je ding niet, drink dan misschien een Kentse wodka of gin van Copper Rivet Distillery of, zonder alcohol, ‘Red Love’-appelsap van Biddenden.
  2. ‘Afternoon tea’ of een valentijnsdiner met een romantisch verblijf in Kent. Tijdens de ‘afternoon tea’ op Valentijn serveert The Marquis in Alkham, op een steenworp van Dover, hemelse bubbels: Chalksole Vintage Reserve van Chapel Down. Dankzij de lekkere lokale seizoensproducten en adembenemende uitzichten op het schilderachtige landschap is The Marquis ook een uitstekende keuze voor een valentijnsdiner of -lunch. Er zijn zelfs kamers voor een romantisch verblijf. De ‘afternoon tea’ wordt aangeboden vanaf £49 per koppel; lunch: £45 per persoon; diner: £65; twee overnachtingen met ontbijt en één lunch of diner: vanaf £299. www.themarquisatalkham.co.uk/valentines/
  3. Leer alles over rozen in Godinton House and Gardens.Waarom zou je voor Valentijn tevreden zijn met een dozijn rode rozen als je ook een geschenk kunt geven om blijvend van te genieten? Een workshop over hoe je je eigen rozen kunt kweken! Reserveer een plaatsje voor jou en je schattebout voor de ‘All About Roses’-workshop in Godinton House and Gardens in Ashford en leer alles over rozen van hun expert-hoofdtuinier. De cursus vindt plaats op 18 februari en kost £55 per persoon, inclusief een huisbereide lunch en versnaperingen. Reserveren is noodzakelijk. http://godintonhouse.co.uk/whats-on/
  4. Een ‘koninklijke’ valentijnsavond… Wat is er meer romantisch en luxueus dan een avond in een kasteel met een slotgracht? Zowel Leeds Castle, dicht bij Maidstone, als Hever Castle nabij Sevenoaks biedt valentijnsarrangementen aan, inclusief een privérondleiding in het kasteel, een receptie, een overheerlijk diner met wijn en live harpmuziek evenals een overnachting met ontbijt. Een unieke kans om in een kasteel te verblijven na de normale openingsuren. Leeds Castle vanaf £555 per kamer, Hever vanaf £205 per persoon.
  5. Beleef de romantiek van de stoomtrein. Stap aan boord van een stoomtrein, leun achterover, relax en geniet samen met je geliefde van een rit doorheen landelijk Kent in het weekend voor Valentijn. Bij Spa Valley Railwaydrink je een glaasje bubbels terwijl je doorheen de adembenemende landschappen van de High Weald spoort. Een andere mogelijkheid is een diner in het romantische, afgelegen restaurant ‘End of the Line’ in Dungeness na een rit in een van de kleine, maar prachtige stoomtreinen van Romney, Hythe and Dymchurch Railway.
  6. Verken het valentijnsduivenpad. Trek naar Ightham Mote van de National Trust voor een romantische wandeling in de rustgevende tuinen. Het 700 jaar oude huis is in de wintermaanden gesloten, maar je kunt de tuinen bezoeken van 10 u tot 15u30. Op Valentijn worden tortelduifjes aangemoedigd om te wandelen langs het valentijnsduivenpad en er de duiven te spotten. www.nationaltrust.org.uk/ightham-mote.
  7. Bereid het perfecte aanzoek voor.Breng in februari je geliefde naar nieuwe hoogtes: beklim de toren van St Peter’s Church in Sandwich. Sla je arm om elkaar heen op de top om samen de schitterende uitzichten over Sandwich te bewonderen. St Peter’s Church wijst er graag op dat dit historische gebouw het perfecte decor vormt voor een huwelijksaanzoek op Valentijn of een huwelijksfeest. De kerk organiseert zelfs een wedstrijd: wie een huwelijksaanzoek doet op de top van de kerktoren, maakt kans de kerk gratis te mogen gebruiken voor de trouwreceptie! Meer info: http://www.stpeterschurch-sandwich.org.uk/index.htm.
  8. Avontuur tussen de wilde dieren. Heb je liever wat avontuur? Neem je geliefde dan mee naar Port Lympne Wild Animal Reserve in de buurt van Hythe. Trakteer hem of haar op een verrukkelijk vijfgangendiner in Port Lympne Hotel. Geniet van een glaasje bubbels in Glyn Philpot Bar en dineer daarna in het theatraal ingerichte restaurant. Prijs: £65 per persoon, inclusief een prachtige roos. www.aspinallfoundation.org/port-lympne
  9. Cocoon in a romantische cottage voor twee. Wat is er meer romantisch dan een eigen stekje? In Walnut Tree Cottage nabij Faversham kun je cocoonen aan het haardvuur. Het is een van de adresjes voor twee van Mulberry CottagesKent and Sussex Cottagesbieden ook een reeks cottages aan op maat van koppels, zoals The Hideaway, een afgelegen cottage met een houtkachel op een boogscheut van Deal.

Meer informatie over Kent vind je op www.visitkent.co.uk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 9 februari 2017 door in Engeland/Verenigd Koninkrijk en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: