dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

10de editie van FLANDERS HORSE EXPO

Als paardenliefhebber kunnen we niet nalaten u te informeren over een van onze favoriete evenementen, de Flanders Horse Expo. Het jaarlijkse feest van het paard in Gent viert zijn tiende verjaardag, en dit doen ze in stijl met nieuwe initiatieven.

De Flanders Horse Expo staat van 24 tot 26 februari op de agenda. In 2017 viert de grootste paardenbeurs van de BeNeLux haar 10de verjaardag. Het grootste event in zijn soort voor ruiter, menner, fokker en paardenliefhebber in de Benelux, trekt alle registers open om hét paardenevent voor elke paardenliefhebber nog aantrekkelijker te maken. Zo wordt voor het eerst een echte American Barn gebouwd door Amerikaanse schrijnwerkers.

In 2017 vinden ook de eerste edities van de FLANDERS HORSE TALENT SHOW en het Belgisch Kampioenschap Vlechten plaats. Western komt terug en een extra wedstrijdpiste brengt meer sport op Flanders Horse Expo. Spektakel verzekerd!

FLANDERS HORSE Talent Show – talentenjacht geopend

In aanloop naar Flanders Horse Expo werd een oproep gedaan naar jonge talenten om een filmpje in te sturen naar de organisatie met een voorstelling van hun kunsten met paard of pony. Heel wat inschrijvingen werden tot 25 teruggebracht waaruit uiteindelijk 10 finalisten werden geselecteerd. Die kunnen op zaterdag 25 februari deelnemen aan de FLANDERS HORSE Talent Show op Flanders Horse Expo. Een professionele jury beslist wie de FLANDERS HORSE Talent trofee 2017 mee naar huis neemt. Bij de juryleden zitten de populaire Nederlandse Jesse Drent en Eva Roemaat, acteur Marijn De Valck en paralympisch kampioene Michèle George.

Belgisch Kampioenschap Vlechten

I.s.m. het magazine Bit wordt voor het eerst het Belgisch Kampioenschap Vlechten georganiseerd. Op zaterdag en zondag tonen de finalisten van het BK-vlechten zich van hun beste kant om tijdens Flanders Horse Expo hun paard live van het mooiste vlechtwerk te voorzien in de grote finale. Wie vlechttalent aan het werk wil zien kan op zaterdag de deelnemers onder 16 jaar en op zondag die boven 16 jaar bewonderen. Olympisch finaliste Jorinde Verwimp jureert!

Western terug van weggeweest

Het westernrijden komt oorspronkelijk uit Amerika en heeft een hoog spektakelgehalte. Oorspronkelijk enkel voor cowboys maar ondertussen een bekende paardrijdiscipline in heel de wereld. De populariteit van het westernrijden groeit en is ook in ons land populair. Op Flanders Horse Expo zijn een aantal snelheids- en behendigheidsproeven te zien zoals Barrel Racing, Flag Racing en Pole Bending.

Uitgebreid sportief luik

Naast de internationale springcompetitie op twee sterren niveau en de nationale men- en horseballwedstrijd zal de nationale dressuurwedstrijd op Prix Saint George niveau uitgebreid worden en over twee dagen gereden worden. Er wordt een demonstratie Working Equitation gereden onder leiding van de wereldkampioen en er wordt kür op muziek gereden met barokke paarden tijdens de MCI dressuurwedstrijd. Ook voor de springruiters worden extra proeven ingericht, waaronder een aantal proeven voor pony’s.

Expo, seminaries, clinics & lezingen

Naast alle wedstrijden, shows en demonstraties die zich afspelen in de verschillende pistes, is Flanders Horse Expo bovenal een beurs. In het expo-gedeelte vinden paardenliefhebbers alles, van zadels en bitten over paardentrailers, paardenreizen tot informatie over verzorging, paardenvoeding enz. En natuurlijk is er ruimte voor seminaries, clinics en lezingen.

Meer info

http://www.flanders-horse-expo.be

http://www.facebook.com/flanders.horse.expo

Praktisch

Datum en locatie:

Van vrijdag 24 februari tot en met zondag 26 februari 2017

Flanders Expo Gent

Openingsuren:

9 – 22u op vrijdag en zaterdag

9 – 18u30 op zondag

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 10 februari 2017 door in België, Travelweetjes en getagd als , , , , , , .
%d bloggers liken dit: