Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

BERLINER LUFT: Berg- en jungletochten in… Berlijn

Wie Berlijn op een originele manier wil leren kennen, kan voortaan met Berliner Luft op bergwandeling of jungletour door de Duitse hoofdstad. Berlijn is de jongste jaren een geliefde reisbestemming geworden. Dat heeft verschillende redenen: de stad heeft een fascinerende geschiedenis, biedt bijzondere bezienswaardigheden en evenementen en is hip maar betaalbaar.

berlijn_victoriamediumvisitberlin_philipkoschel

Reisschrijver Erwin De Decker verdeelt zijn tijd over Gent en Berlijn. In de zomer biedt hij met Berliner Luft in Berlijn begeleide wandelingen in het Nederlands aan. Zowel gezinnen, scholen, verenigingen als bedrijven reserveren graag zo’n wandeling om de stad beter te leren kennen. Tijdens de wandelingen ligt de nadruk op het boeiende verleden en heden van de stad, maar wordt steeds ook rekening gehouden met de interesses van de groep. Je wordt echt niet overrompeld met feiten en je krijgt de geschiedenis van Berlijn vanuit een Belgische invalshoek verteld. Erwin De Decker wil ook graag zijn passie voor het Berlijnse levensgevoel met de wandelaars delen.

Het aanbod van Berliner Luft Wandelingen wordt voortaan uitgebreid met een bergwandeling en een jungletour. Op de bergwandeling leidt Erwin De Decker je langs de voormalige luchthaven Tempelhof en beklim je de Kreuzberg. Op de top (66 meter!) is er tijd om te pauzeren en te genieten van het uitzicht voor je afdaalt om de wijk te verkennen.

Wie niet van de bergen houdt, kan voor een zomerse jungletour kiezen. Tijdens deze wandeling door het uitgestrekte park Tiergarten, midden in het centrum, kom je op onverwachte plekken oog in oog met opmerkelijke verhalen uit de recente Duitse geschiedenis.

Beide nieuwe wandelingen zijn ideaal voor wie de stad al wat kent. En zo zijn er velen want Berlijn trekt steeds meer ‘repeaters’ aan die vaker en langer in de Duitse hoofdstad willen verblijven.

Alle informatie over deze nieuwe en over de klassieke Berliner Luft Wandelingen op www.berlinerluft.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 19 februari 2017 door in Duitsland en getagd als , .
%d bloggers liken dit: