Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Logeren met historische flair in Kroatië

Kroatië heeft de voorbije jaren zijn naambekendheid weten op te bouwen als vakantiebestemming door zijn  pittoreske kustlijn en de 1.000 daarvoor gelegen eilanden – en ook een beetje dank zij de Game of Thrones, remember… Het is een prachtige filmlocatie én, de perfecte plek voor een ontspannen vakantie. Aan de Kroatische kust valt echter nog veel meer te ontdekken. Hier liggen al eeuwenlang vele leuke havensteden. De witte gevels en rode daken zijn vaak het herkenningspunt van historische stadskernen, die hun oorsprong vinden in de Romeinse tijd. Hier wordt geschiedenis met moderniteit verenigd. Novasol presenteert ons de Kroatische ‘havensteden met flair’,  enkele culturele evenementen die er deze zomer plaats vinden en uiteraard de Novasol vakantiewoningen waarin je je ultieme Kroatië vakantie kan doorbrengen.

Pula

Pula is de grootste stad van Istrie en wordt dan ook beschouwd als de hoofdstad van het Kroatische schiereiland. De stad kent een zeer lange geschiedenis. De kenmerken uit de tijd als Romeinse kolonie zijn eenvoudig te vinden. Het amfitheater in Pula werd in de eerste eeuw in dezelfde periode als het Colosseum in Rome gebouwd. De arena behoort tot de zes grootste amfitheaters, die tegenwoordig nog behouden zijn gebleven. Het amfitheather beschikte over stenen tribunes voor 20.000 toeschouwers, die voornamelijk naar gladiatorengevechten kwamen kijken. Ook tegenwoordig nog wordt het amfitheater gebruikt als een bijzondere locatie voor evenementen. In juli kunt u hier het jaarlijks terugkerende filmfestival bezoeken. Wanneer u plaatsneemt in dit bijna 2.000 jaar oude amfitheater, begrijpt u waarom dit festival wordt gezien als een van de mooiste openluchtfestivals ter wereld. Begin juni vindt in het oude centrum een historisch festival plaats, die vroegere tijden doen herleven. Pula is echter het hele jaar door een bezoek waard, omdat hier ook regelmatig concerten plaatsvinden.

Novasol selectie vakantiehuizen nabij Pula

 

shutterstock_123665449_croatia_roman_arena-2

Zadar

Zadar is met 90.000 inwoners het stedelijk middelpunt van Noord-Dalmatië. Een bezoek aan deze stad is als een reis door de tijd. Zadar is maar liefst 3.000 jaar geleden ontstaan, toen de stad als een Romeinse kolonie met een symmetrisch stratennetwerk werd aangelegd. Net als vele andere Kroatische havensteden was Zadar wegens de strategische ligging tussen oost en west een uiterst interessante handelspost voor de Romeinen en vele volgende heersers. Later wisselden de regerende machten zoals het Byzantijnse Rijk, de kruisvaarders, Venetianen en Oostenrijkers, tot de mooie havenstad uiteindelijk deel van Joegoslavië uitmaakte.

Tegenwoordig, nu Kroatie onafhankelijk is, beschikt de stad over veel monumenten die verschillende tijdperken en culturen doen herleven. Dit is zeker een van de redenen, waarom Zadar als Best European Destination 2016 is verkozen. In Zadar zijn ook moderne bezienswaardigheden te vinden, zoals het Zeeorgel in de haven. Dit monument is een bijzondere installatie, dat met muziek het ritme van de zee uitbeeldt. Op dezelfde plek kunt u ook de Zonnegroet bekijken. Deze lichtinstallatie laadt zich overdag op met zonlicht en toont ’s avonds een schitterend schouwspel van vele kleuren. Voor velen is dit bij het vallen van de avond een prachtige plek. Zelfs Alfred Hitchcock zei ooit dat in Zadar de mooiste zonsondergang ter wereld te zien is. Boek uw volgende vakantie naar Zadar, waar NOVASOL over een groot aanbod van vakantiehuizen en appartementen beschikt. In de omgeving van Zadar zijn veel kindvriendelijk stranden te vinden, met ondiep water en zonder sterke stromingen.

Novasol selectie vakantiehuizen nabij Zadar

 

Dubrovnik

Het oude centrum van Dubrovnik biedt het hele jaar door interessante belevenissen. Vanaf eind november, in de periode voor Kerstmis, verandert de stad in een ware zee van licht. Overal hangt een geur van lekkernijen en in iedere hoek is de muziek van straatmuzikanten hoorbaar. In de zomer is het oude centrum decor voor het zomerfestival, dat ieder jaar in juli en augustus plaatsvindt. Dit is het oudste Kroatische cultuurfestival, waarbij ieder jaar ballet-, theater- en operavoorstellingen in de buitenlucht worden gegeven. De barokke gebouwen maken de authentieke sfeer helemaal compleet. Veel bezienswaardigheden in Dubrovnik zijn ook voor jonge bezoekers indrukwekkend. De middeleeuwse stadsmuur met steile wanden en grachten zou niet misstaan in een sprookjesboek. De oude stadsmuur is maar liefst zes meter dik. Beleef uw eigen sprookje en sluit de belevenisvolle dag af met een bezoek aan een van de vele stranden in en rond Dubrovnik.

Novasol selectie vakantiehuizen nabij Dubrovnik

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 2 maart 2017 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: