Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Peru vijfde keer op rij beste culinaire bestemming ter wereld

De World Travel Awards verkozen Peru voor het vijfde opeenvolgende jaar tot beste culinaire bestemming ter wereld. Met deze toerismeprijs voor gastronomie verslaat Peru opnieuw andere culinaire giganten zoals Frankrijk, China, India, Italië, Mexico en Spanje. De Peruaanse keuken staat bekend om haar kleuren, geuren en verfijnde kruidige smaken. Eén van de populairste gerechten is de ‘ceviche’. Een gerecht op basis van plakjes rauwe gemarineerde vis.

 

Multiculturele keuken

Dat Peru bekroond wordt met deze prestigieuze prijs hoeft niet te verbazen. Het land is namelijk de bakermat van veel gekende ingrediënten. De aardappel bijvoorbeeld, bij ons beschouwd als typisch Belgisch, werd zo’n 8.000 jaar geleden al verbouwd door de Inca’s. Van de inmiddels 5.000 soorten aardappelen (‘papas’ genaamd) kennen er meer dan 3.000 een Peruaanse oorsprong. Nog meer lekkere gewassen hebben hun wortels in het land van de Inca’s. Zo zijn er tal van maïssoorten en een overweldigende variëteit aan pepers. En denk maar aan de groene asperge, uien en de avocado. De culinaire geschiedenis van Peru is op zijn minst verrassend te noemen, met invloeden van over de hele wereld. Spaanse conquistadores en hun Afrikaanse slaven, 19e-eeuwse Chinezen, Japanse immigranten … Allen tilden ze de al lang gevestigde culinaire traditie naar een multicultureel niveau. Intussen kent Peru een diverse kook- en eetcultuur met boeiende combinaties van onder meer de Creoolse, ‘Chifa’- en ‘Nikkei’-keuken.

Reizen naar Peru Vandaag bieden Belgische touroperators tientallen manieren om naar Peru te reizen, want de ultieme ervaring blijft natuurlijk een belevenis in Peru zelf. Wie het land van de Inca’s individueel wil verkennen kan een beroep doen op de uitgestippelde rondreizen of à-la-carteprogramma’s van TUI via www.tui.be

Meer weten over Peru? Lees het peru-inspiratiemagazine online.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 4 maart 2017 door in Travelweetjes, Ver weg bestemmingen en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: