dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

HEINEKEN REGATTA VOOR DE 37E KEER OP ST MAARTEN

Van 2 tot 5 maart vindt het belangrijkste sportevenement op St. Maarten, de Heineken Regatta, voor de 37e keer plaats. Elk jaar reizen mensen van over de hele wereld af naar St. Maarten voor het zeilspektakel waar meer dan 200 zeiljachten aan deelnemen.

Het is de grootste warmwater Regatta in de wereld en biedt onder het motto ‘Serious Fun’ een combinatie van spannende wedstrijden op het water en muzikale, culturele en culinaire events op het eiland aan. Heineken Regatta bestaat uit twee verschillende evenementen: de Gill Commodore’s Cup op de eerste dag en de eigenlijke Heineken Regatta op de overige drie dagen. Op de eerste dag krijgen zeilers de kans om te oefenen zonder dat de eindresultaten worden beïnvloed.

Verschillende niveaus

Tijdens het evenement mogen alle types zeilboten deelnemen. Het niveau van de races voldoet zowel voor de catamarans als voor de monohulls aan de internationale gangbare racestandaarden. De wat rustigere zeilers die van een meer ontspannen race houden zijn ook elk jaar goed vertegenwoordigd. Bovendien hebben particulieren en bedrijven circa 70 bootjes gehuurd, waarvan de helft met Nederlandse deelnemers.

 

Een mix van zeilen en het nachtleven op St. Maarten

Ook dit jaar is het Nederlandse biermerk Heineken hoofdsponsor van het zeilevenement. Naast de wedstrijden op het water zijn de activiteiten te land ook niet te missen. Op verschillende locaties op het eiland kan het nachtleven van St. Maarten worden ontdekt tijdens de vele feestjes. Elk jaar komen verschillende artiesten van over de hele wereld naar het eiland voor optredens. Dit jaar treden onder andere de reggaegroep UB40, reggaeartiest Collie Buddz en zangeres Mya op.

 

Over Heineken Regatta

Het zeilevenement wordt georganiseerd door de St. Maarten Yacht Club Regatta Foundation en vond voor het eerste keer plaats in 1980. Voor de eerste editie waren er slechts twaalf inschrijvingen, vandaag lokt het event jaarlijks ongeveer 200 zeiljachten met circa 2500 zeilers. Meer info via www.vakantiestmaarten.nl/ en via http://heinekenregatta.com/. Volg St. Maarten ook op Facebook.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 12 maart 2017 door in Travelweetjes en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: