dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Puy Du Fou start van seizoen 2017

Puy du Fou viert 40e verjaardag met

1 nieuw hotel, 1 origineel spektakel en 2 nieuwe restaurants

In 2017 viert Puy du Fou, het 2e grootste park van Frankrijk, zijn 40e verjaardag met een kleurrijk programma. Dit jaar opent het vijfde hotel in het park de deuren: in “La Citadelle” kun je in een versterkte middeleeuwse stad overnachten en zo een nog langere reis terug in de tijd maken. Ook stelt Puy du Fou een gloednieuwe creatie voor: “Le Grand Carillon”, met heel wat muziek en speciale effecten. Bovendien openen dit nieuwe seizoen twee nieuwe themarestaurants: “La Mijoterie du Roy Henry” en “L’Ecuyer Tranchant”, waar je je vingers kunt aflikken van lekkernijen uit de renaissance of de middeleeuwen.

 

LA CITADELLE

In het nieuwe hotel, met dikke houten balken en weelderige stoffen, wordt de bezoeker meteen ondergedompeld in de wereld van de middeleeuwen. La Citadelle beschikt over 74 klassieke kamers en 26 ruimere comfortkamers met in totaal 448 bedden. Dankzij dit nieuwe hotel verhoogt Puy du Fou zijn hotelcapaciteit tot ruim 400 kamers en 2000 bedden.

 

LE GRAND CARILLON

In het hart van het 18de-eeuwse dorp staat een reusachtige, spectaculaire klokkentoren van 16 m hoog. Bij elke voorstelling van ongeveer tien minuten slaan 4 ronddraaiende klokkenluiders op het ritme van de bekendste melodieën van de 18de eeuw op 70 reuzenklokken.

 

LA MIJOTERIE DU ROY HENRY

In La Mijoterie du Roy Henry aan de uitgang van het Theater van de Giganten komen de bezoekers terecht in een weelderig renaissancedecor. Als eerbetoon aan Hendrik IV, die dol was op een lekker stukje vlees dat hij met veel tafelgenoten kon delen, serveert dit nieuwe restaurant een overvloedig buffet: rauwe ham, overheerlijke stukken vlees, pistache-abrikozenlekkernijen, oranjebloesempudding,…

 

L’ECUYER TRANCHANT

In “L’Ecuyer Tranchant”, het restaurant van het nieuwe hotel “La Citadelle”, belanden de gasten in een authentieke middeleeuwse kasteelkeuken. Het personeel, gekleed als keukenhulp, verzorgt een buffet met gerechten die geïnspireerd zijn op wat er in de middeleeuwen op tafel kwam, zoals de bekende peren in ypocras (kruidenwijn) of gevogelteragout ‘en barbouille’.

Praktisch

Seizoen 2017: van 1 april tot 24 september 2017

Restaurants: de restaurants zijn alle spektakeldagen open (lunch of diner).

Prijzen:

Ticket:

– Ticket volwassene vanaf € 33, ticket kind vanaf € 23

– Alle info op de website van Puy du Fou.

Overnachting:

– Overnachting in hotel van het park vanaf € 54

– Alle info op de website van Puy du Fou.

Informatie en reserveringen: via de website http://www.puydufou.com

 

 

 

 

 

 

Over Puy du Fou

Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award). Vandaag is het het tweede grootste park van Frankrijk met meer dan 2 200 000 bezoekers in 2016. Puy du Fou is een groep die bestaat uit hoofdzakelijk een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscénie spektakel met 3650 vrijwilligers en heeft de SAS in handen die het Grote Park beheert (60 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 25 restaurants en 5 themahotels). De twee organisaties verzekeren hun toekomst door Puy du Fou Academie (een lagere school ‘kunst & studies’) en Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) te financieren. Beide leiden jaarlijks ruim 600 jongeren op in de spektakelkunsten en -technieken. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies over de creatie van parken en spektakels volgens het model van Puy du Fou. Sinds zijn oprichting kent Puy du Fou een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen.

 

http://www.puydufou.com

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16 maart 2017 door in Travelweetjes en getagd als .
%d bloggers liken dit: