dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

DE TOP 6 VAN DE BELGEN IN DE VAUCLUSE

Lavendel, wijn, sfeervolle Provençaalse marktjes, gastronomie met streekproducten en ontdekkingen op de fiets: het departement Vaucluse combineert een pak troeven, bekende en minder bekende, waardoor de Belg steeds opnieuw voor deze reisbestemming kiest.

1. Landschap vol lavendel

Van de regio rond Sault en Aurel in het noorden tot de Luberon in het zuiden, de Vaucluse omvat kilometers lang uitgestrekte lavendelvelden. Dit geurende mauve moois levert in de zomermaanden een van de meest idyllische landschappen die telkens weer de bezoekers kunnen bekoren.

Tip: bezoek Aroma’Plantes in Sault. Verschillende lavendelwandelingen vertrekken vanuit dit domein of je kan ontdekken hoe ze lavendelolie distilleren.

2. Wijn proeven

Côte du Rhône, zoals de wereldberoemde Châteauneuf du Pape, AOC Ventoux of AOC Luberon: of je nu liever een glas fris wit of karaktervol rood drinkt, of in de zomer voor koele rosé gaat, de Vaucluse is één grote wijngaard! Meer dan de helft van de dorpjes leeft immers van de wijnteelt.

Tip: Ontdek een waaier aan “wijnactiviteiten” op tal van domeinen via www.vinchaisnous.fr/.

3. Moestuin van Frankrijk Overvloedig veel zon en een vruchtbare bodem zorgen er voor dat de Vaucluse bekend staat als de moestuin van Frankrijk. Van de meloenen van Cavaillon tot de kersen van Venasque of de aardbeien van Carpentras, je vindt ze vers geplukt op de Provençaalse marktjes en bij de “petit producteurs”.

Tip: Ga zeker naar de markt van Velleron, erkend als een van de 100 meest uitzonderlijke markten van Frankrijk met jaarlijks 150.000 bezoekers.

4. Vijf dagen op de fiets

De Vaucluse is een uitgelezen regio om er op de fiets op uit te trekken. Een bijzonder traject is de rondtoer van de Luberon die 236 km telt. Naar keuze pak je die aan in vijf of zeven dagen waarbij je met touroperators zoals sun-e-bike volop van het glooiende landschap en de hooggelegen dorpjes geniet, terwijl elke avond je bagage keurig op de volgend etappeplaats wacht. Op meerdere locaties kan je ter plaatse ook een fiets of e-bike huren.

5. Ontelbare aardse tinten van oker

Het Colorado Provençal van Rustrel is een bijzonder fenomeen. Je wandelt er tussen hoge rotsen en heuvels in het meest verblindende kleurenpalet, met aarde die varieert van lichtgeel en oranje tot dieprood en roestbruin. Ook Roussillon is uniek in zijn soort: het stadje is gebouwd op de top van een okerklip én alle huizen hebben er een okerkleurige gevel.

6. Cultuur, van Romeinen tot straatartiesten Een publiekstrekker is het theaterfestival van Avignon dat elke maand in juli plaats vindt, en waarbij de stad gedurende 3 weken wordt overspoeld door theatergezelschappen, straatartiesten en muzikanten. In Orange kan je ook elke zomer naar het befaamde opera festival “Chorégies” gaan. Een opera in openlucht in het antiek theater bezorgt je gegarandeerd kippenvel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 18 maart 2017 door in Frankrijk, Travelweetjes en getagd als , .
%d bloggers liken dit: