dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Genieten van de Nederlandse kust

Met de voeten in het zand kriebelen, wandelen langs de branding, schelpjes zoeken, zandkastelen bouwen, de wind trotseren, het spel van eb en vloed aanschouwen, genieten van de zon die brandt op je gezicht. Ademhalen. Sergio Herman proeven. En bitterballen eten in een strandhuisje…. DeKriebelOpReis geniet van de Nederlandse Kust.

Cadzand

Zowaar, met zo’n 2 miljoen trekken we elk jaar naar de Nederlandse kust op vakantie. DeKriebelOpReis is dus niet de enige die op geregelde tijdstippen naar Nederland trekt op zoek naar rust en ruimte om van de zee te genieten. Dat er daartoe meer plaats is in Nederland dan aan onze Belgische kust is letterlijk te nemen. Wij hebben 67km, zij de door zee omringde Waddeneilanden inclusief, 523 km. Ook aan het vaste land heeft Nederland een flink stuk kust tussen het Noordoosten in Groningen tot aan het Zuidwesten in Zeeland. 350 km loopt langs onze Noordzee, de overige kilometers kust grenst aan de Waddenzee en het Noorden van de Westerschelde. En die kust, lieve lezers, is in Nederland bijlange niet zo volgebouwd als in ons Belgenlandje. Ik ben daarom de voorbije jaren al verschillende keren een weekendje weg getrokken naar Nederland, bij momenten zelfs slechts op 15 kilometer van thuis, naar Cadzand bijvoorbeeld, een stranddorp van 800 inwoners. Wereldberoemd om zijn Pure C van Sergio Herman, met stip de lekkerste chef van Nederland en de enige die mij ooit bloemen in bordje heeft geserveerd. Maar ook welgesmaakt is ‘mijn’ Cadzand, om de kirr en gefrituurde hapjes ik op strandpaviljoen De Piraat na mijn strandwandeling graag verorber. Love this place. En trouwens. In mei opent in Cadzand een gloednieuwe jachthaven. Reden te meer voor een extra verblijf ginder.

Waddeneilanden

Friesland is ook een plek waar ik al vakantie heb doorgebracht. Zoon heeft er leren kiten in het IJselmeer. Ik heb er kilometerslange rommelmarkten ontdekt, en kibling.  De Waddeneilanden zelf heb ik nog niet bezocht maar ze staan op de planning. In april verblijf ik een paar dagen in het Noord-Hollandse Texel maar ik ben er zeker van dat als je kiest voor vakantie één van de vier Friese eilanden (Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog) je ook met een intense zeebeleving terug naar huis zal keren.

 

Noordwijk aan zee

Verder stel ik u graag nog kort twee Nederlandse hotspots aan zee voor. Noordwijk aan Zee is gelegen in de Bollenstreek. Het is oorspronkelijk een vissersdorpje, telt 1 miljoen bezoekers per jaar en is, jawel, een van de rijkste kustgemeentes van Nederland. Die vele kustbezoekers genieten er elk jaar ook van talrijke evenementen. Een uitstapje naar Katwijk aan Zee is daarbij ook altijd leuk meegenomen.

 

Hoek van Holland

De Hoek van Holland is nog zo’n gekende Nederlandse kustplek. De Hoek van Holland wordt ook Rotterdam Beach genoemd. Vanuit Hoek van Holland vertrekt ook jaarlijks de Strand6daagse, een recreatieve wandelkampeertocht die vanuit Hoek van Holland langs de kust naar het noorden trekt en eindigt in Den Helder, in de kop van Noord Holland. Het is een te gekke plek zoals de Nederlanders zeggen om te watersporten. De jaarlijkse mountainbike race van De Hoek van Holland naar Den Helder, 135 km is een wereldvermaard topper onder die hards.

Uiteraard vertel ik er u bij al dit moois graag een paar logeertips bij. Mijn partner in crime op DeKriebelOpReis heeft een selectie vakantiehuizen en appartementen in hun aanbod waarin je kan relaxen en genieten, het hele jaar door. Enjoy!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 19 maart 2017 door in logement, Nederland, Novasol en getagd als , , , , .
%d bloggers liken dit: