Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Een vooruitblik op ART NOCTURNE KNOCKE

De voorbereidingen voor de 42ste editie van ART NOCTURNE KNOCKE zijn in volle gang. Een vooruitblik.

Er zijn ook dit jaar opnieuw een 40-tal stands, internationale exposanten welke een uitgebreide waaier aan antiek, moderne & hedendaagse kunst en design etaleren. We zien zo archeologie, etnische kunst, tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken, meubelen, fotografie, zilverwerk, aardewerk, glas, aziatica… en zowel antieke als hedendaagse juwelen. Ook de hedendaagse kunst heeft ondertussen een important internationaal platform op ART NOCTURNE KNOCKE, waar naast vaste waarden ook jonge getalenteerde kunstenaars uit alle continenten aan bod komen.

“SELECTION of ZOUTE BY FRIENDS ” 

In het kader van hun 85-jarig bestaan organiseert de vereniging “De Vrienden van het Zoute” een originele gastexpo op Art Nocturne Knocke : een tentoonstelling met unieke creaties van de Vrienden van het Zoute met als thema … het Zoute natuurlijk ! Deelnemers zullen samen een broeinest van intellectuele en artistieke activiteiten creëren. De volgende disciplines zullen aanwezig zijn: schilderkunst, tekeningen, aquarel, fotografie, schrijftalent…. De gastexpo “Selection of Zoute by Friends”  biedt een persoonlijke uiting van de meest diverse individu’s, die allen een stukje leven met elkaar gemeen hebben en die de genegenheid voor onze sympathieke badplaats delen.

“MEESTERLIJK DESIGN”

Art Nocturne Knocke wenst aan zijn traditioneel assortiment antiek en kunst hedendaags design en crafts toe te voegen. De organisatoren nodigden Johan Valcke, curator van de tentoonstelling ”Hands on Design”, dit jaar getoond in Designmuseum Gent, uit om een selectie voor te stellen van meesterlijk design en ambachtelijke kunst. Hij koos voor Belgische designers. Zijn research resulteerde in de deelname van een tiental ontwerpers/kunstenaars die een variëteit van vernieuwende creativiteit tonen in hun design. Er zijn meubels, zilverwerk, glas, keramiek en sieraden, alle gebaseerd op meesterlijk handwerk en innovatie. Traditionele technieken en hedendaagse technologie gaan er in een perfecte harmonie samen. Hebben alvast toegezegd: Atelier Marc Cloet met unieke messen van Antoine Van Loocke, Rembrandt Jordan luistert de beurs op met hedendaags zilver, Johan Van Geert brengt eigenzinnige beeldende keramiek, Koen De Gezelle bouwt een formidabele zeeroeiboot in carboncomposiet, Camille Jacobs en Anja Segers stellen prachtige glazen objecten voor, Le Cornu verrast ons met eigentijdse meubeltjes, GRiNT specialiseert zich in meubels en gebruiksvoorwerpen met hedendaags hout inlegwerk, Audi Pauwels en Kitty Spaenjers brengen eigentijdse juwelen in traditionele materialen. Elisabeth Leenknegt geeft aan het gouden sieraad een nieuwe invulling. Kevin Oyen toont een magistrale gelaste zitsculptuur, een voorbeeld van vakmanschap en creativiteit. U zult een nieuwe, misschien onbekende wereld ontdekken via het werk van deze ontwerpers kunstenaars.

“DE 9e KUNST”

Tardioli-Cauwenberghs is de samenwerking tussen beeldhouwer Luc Cauwenberghs en ideeënmachine Alessandro Tardioli.  Zij hervatten de alliantie die er was ten tijde van de Renaissance, waarbij Vlaamsche en Italiaanse grootmeesters samen een artistieke interactie hadden en vernieuwing, creativiteit en kleuronderzoek intens werd uitgewisseld.  Tardioli-Cauwenberghs tilt de 9e Kunst mee naar een hoger niveau en legt nu de focus op Vlaams-Belgische meesters Vandersteen, Sleen, Nys, maar ook op het spannend diabolische universum van E. P. Jacobs en tekeningen van Hergé. Een originele dubbele pagina uit het Kuifje-album ‘De scepter van Ottokar’ is recentelijk tijdens een stripveiling in Parijs afgehamerd voor meer dan 1 miljoen euro !

Noteer alvast de data

Van 5 t/m 15 augustus 2017

CC Scharpoord iedere avond van 16 tot 21 uur www.artnocturneknocke.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 5 april 2017 door in België, De Kust, Travelweetjes en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: