dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

FlixBus start in Oostende: Per bus naar Duitsland, Nederland en CEE

FlixBus start in Oostende: Per bus naar Duitsland, Nederland en CEE

++ FlixBus begint met internationale busverbindingen naar vier landen ++ Rechtstreeks naar o.a. Maastricht, Keulen, Neurenberg, Praag, Krakau ++ Wi-Fi, stopcontacten, extra beenruimte, snacks & drankjes tegen scherpe prijzen ++ Samenwerking met Nederlandse en Belgische buspartners

Oostende/München/Berlijn, 11 april 2017 – FlixBus, de Europese mobiliteitsaanbieder met het grootste netwerk van langeafstandsbussen, start met de eerste verbindingen naar en vanaf Oostende. Sinds dit weekend kunnen reizigers uit Oostende rechtstreeks per FlixBus naar de Duitse steden Keulen, Bonn, Frankfurt, Würzburg en Neurenberg reizen en kunnen reizigers uit deze steden naar Oostende reizen. In Nederland is Maastricht direct bereikbaar en in Tsjechië en Polen zijn Praag, Brno, Ostrava, Katowice en Krakau aan het netwerk aangesloten. Vooral vanuit Maastricht en Noordrijn-Westfalen verwacht de mobiliteitsaanbieder veel reizigers naar de Belgische kust.

Via overstap is het gehele FlixBus netwerk met meer dan 1000 bestemmingen in 21 landen aan Oostende aangesloten. Tickets zijn online verkrijgbaar vanaf € 5 op www.FlixBus.be, in de FlixBus-App of in samenwerkende reisbureaus.

FlixBus in West-Vlaanderen: Oostende is derde halte in de provincie

Naast de nieuwe halte in Oostende bedient FlixBus in West-Vlaanderen ook reiziger van en naar Brugge en De Panne. “Het grote aantal toeristen dat elke dag naar deze steden reist, was een aanleiding voor ons om uit te breiden in West-Vlaanderen”, verklaart Rosa Donat, perswoordvoerster van FlixBus. “We verwachten hier vooral in de zomermaanden weer veel reizigers uit Nederland en Duitsland.”

Hoogste kwaliteit tegen de beste prijs

De nieuwe bussen zijn uitgerust met gratis wifi, stopcontacten, extra beenruimte en de passagiers kunnen gratis bagage meenemen. Daarnaast worden er tegen gunstige prijzen snacks en drankjes verkocht. Annuleren of omboeken is flexibel tot 15 minuten voor vertrek mogelijk, bij vertraging worden de passagiers per SMS en push bericht in de FlixBus-App geïnformeerd. Klanten kunnen tijdens het boekingsproces vrijwillig hun individuele CO² uitstoot compenseren en daardoor nog milieuvriendelijker reizen. Het compensatiebedrag ligt tussen de 1 en 3% van de ticket prijs en gaat naar een internationaal gecertificeerd klimaatproject.

Samenwerking met regionale partners garandeert de internationale groei van FlixBus

Het bedrijfsmodel van FlixBus is gebaseerd op een internationaal unieke samenwerking met de lokale MKB-sector. Regionale buspartners, bijvoorbeeld Staf Cars uit Lommel (Belgisch Limburg) zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse exploitatie van de routes en het verzorgen van de busvloot. FlixBus zorgt voor technologie, ticketverkoop, klantenservice, netwerk-planning evenals de marketing en verkoop. Op deze manier was het voor de jonge mobiliteitsstartup mogelijk om binnen 3 jaar uit te groeien tot de grootste aanbieder van langeafstandsbussen in Europa. Tegelijkertijd wordt de regionale economie gestimuleerd en worden er een hoop nieuwe banen bij de partners gecreëerd.

Overzicht directe FlixBus verbindingen vanaf Oostende

VANAF/NAAR FREQUENTIE (per dag) REISTIJD Op www.FlixBus.nl vanaf (€) Direct
Maastricht, NL 1 x 4:55 u € 13,00 x
Keulen, DE 2 x 6:10 u € 17,00 x
Bonn, DE 2 x 6:50 u € 17,00
Frankfurt, DE 1x 9:15 u € 22,00 x
Frankfurt Luchthaven, DE 1 x 8:50 u € 22,00 x
Würzburg, DE 1 x 12:00 u € 27,00 x
Neurenberg, DE 2 x 12:25 u € 29,00 x
Praag, CZ 2 x 6:10 u € 39,00 x
Brno, CZ 1 x 21:05 u € 49,00 x
Ostrava, CZ 1 x 23:45 u € 55,00 x
Katowice, PL 1 x 25:05 u € 59,00 x
Krakau, PL 1 x 26:20 u € 59,00 x

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 24 april 2017 door in ter zee en in de lucht - transport en getagd als .
%d bloggers liken dit: