dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Het verschil tussen een Vlaming en een Nederlander…

Omdat de taal, ondanks duidelijk herkenbare verschillen, vaak als gelijk wordt beschouwd begaat men in de reisbranche nog vaak de misser om Nederlandse en Vlaamse gasten op dezelfde manier te benaderen.

NOVASOL deed onlangs een grootschalig onderzoek onder haar gasten. Topics zijn verschillende onderdelen, boekingsgedrag, trends en prioriteiten op vakantie. Omdat NOVASOL van zowel Scandinavië als Zuid-Europa een gastenbestand heeft, wordt hierop gesegmenteerd, evenals de herkomst van gasten, een scheiding tussen Vlamingen en Nederlanders. ‘We hebben hiermee waardevolle informatie in handen. Nieuwe inzichten bieden namelijk altijd nieuwe kansen’, aldus Frans Schoon, directeur NOVASOL Benelux.

De uitkomsten zijn treffend. De Vlaming boekt gemiddeld vroeger een vakantie dan een Nederlander. Nederlanders boeken in 40% van de gevallen binnen 3 maanden voor vertrek. Dit versus 23% van de Vlamingen die er ook voor kiezen zo kort vooraf pas te reserveren. Kunnen we hieruit concluderen dat de Vlaming minder gevoelig is voor prijs en last minutes? Uiteraard, want hoe eerder men boekt, hoe meer keuze er is en hoe groter de kans op een vakantiehuis van de allerbeste kwaliteit. Daarnaast komt duidelijk aan het licht dat Vlaamse gasten, vooral de groep die vertrekt naar Zuid-Europa, kiest voor quality time met vrienden en familie. 32% neemt naast het eigen gezin anderen mee om samen te kunnen genieten van de ervaringen en elkaars gezelschap. Belangrijk criterium in de keuze voor vakantiehuis is ook de ligging ervan. Men kiest zelf voor een specifiek type vakantiehuis. Dichtbij de stad, midden in de natuur. Vlak aan zee of in bergachtig gebied, men bepaalt het zelf. Misschien wel het meest opvallend in de uitkomsten is het antwoord op de vraag hoe vaak men tijdens een vakantie zelf kookt of juist kiest voor eten buiten de deur. Van de Nederlanders kookt bijna 50% bijna iedere avond zelf, terwijl de Vlaming juist in meer dan 70% van de gevallen minstens 1 à 2 keer per week ‘op restaurant’ gaat en kwalitatieve logements kiest om bij te dragen aan een positieve vakantiebeleving, ook op culinair gebied.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 25 april 2017 door in Travelweetjes en getagd als , .
%d bloggers liken dit: