dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Mondriaan krijgt tulpenlook

Ik heb ze vorige week tijdens mijn rit naar het adembenemende – beter zou ik schrijven ‘adem gevende’ Waddeneiland Texel voor het eerst in mij leven bewonderd : kilometers lange wegen omringd door bloeiende tulpenvelden, roze, rood, geel, oranje, fuchsia,… een schitterend geurende kleurenpracht was het. De bloembolvelden zijn nog tot 7 mei te zien. Het grootste deel van die bloembollen wordt gekweekt in de Noordoostpolder.

Onze buren, de Nederlanders blijven mij verrassen. Nederland viert dit jaar ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’. In 2017 is het immers 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Om dit te vieren vinden er in 2017 door heel Nederland tal van inspirerende evenementen en tentoonstellingen plaats.  Piet Mondriaan is voor alle De Stijl-kunstenaars het grote voorbeeld. Deze Piet Mondriaan kreeg nu zijn eigen tulpenveld.

Bij de tulpen-route aan de Noordermeerweg bij Creil, is het tulpenschilderij op Mondriaan geïnspireerd. Zo’n 6.000 vierkante meter tulpen staan hier fier te pronken in Mondriaankleuren en -vlakken. Vanaf het Tulpenbelevingsveld zijn er helikoptervluchten over dit werk. Je kan 6 meter naar boven klimmen tot op de hoge uitkijktoren waar je het schilderij nog beter kan bekijken en fotograferen.

Veel plezier.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 29 april 2017 door in Travelweetjes en getagd als , , , , .
%d bloggers liken dit: