dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Met de fiets door groen Slovenië

‘Ronde van Slovenië’ – 15 tem 18 juni 2017

Van 15 tot 18 juni 2017 wordt de Ronde van Slovenië voor beroepsrenners gereden. In het spoor van de fietshelden zullen deze zomer ook heel wat recreatieve fietsers naar Slovenië reizen. Het kleine landje, tussen de Alpen en de Adriatische Zee, is een geheimtip voor de fietsende reiziger, met meer dan 8.000 km aan fietspaden.

 

‘Fight for green’

De slogan van de 24ste Ronde van Slovenië is ‘Strijd voor Groen’, een verwijzing naar het groene Slovenië, met zijn schitterend natuurschoon en duurzaam natuurbeleid dat ijvert voor een groene en gezonde omgeving. In 2016 werd Slovenië uitgeroepen tot de eerste Green Destination van de wereld en de hoofdstad Ljubljana werd in datzelfde jaar European Green Capital.

Het is in dat schitterende natuurkader dat de beroepsrenners in vier etappes de Ronde van Slovenië zullen rijden, met vertrek in Koper en aankomst in Novo Mesto. Er worden 140 deelnemers verwacht, verdeeld over 18 teams, en de wedstrijd kan live gevolgd worden op Eurosport.

Fietsland Slovenië

Er zijn verschillende redenen waarom Slovenië een eersterangs fietsland is. Slovenië is een klein land en dus kan je met de fiets gemakkelijk verschillende regio’s ontdekken. De fietsinfrastructuur is pico bello met ruim 8000 km fietspaden en nog veel meer rustige, fietsvriendelijke landwegen. Verspreid over het land vind je gemakkelijk logies: sympathieke hotelletjes, farmstays, campings, jeugdherbergen. De Slovenen zijn gastvrije mensen en zeker tegenover fietsers reageren ze heel positief.

Voor fietsers is Slovenië als een ‘verborgen groene edelsteen’ waar je zeer verscheiden fietsroutes kunt uitzetten. In de hoofdstad Ljubljana zijn wandelaars en fietsers de koningen van de weg. Een tocht langs de kuststrook, 45 km lang, is fascinerend. In het zuiden geniet je van de karstlandschappen en in het noorden ontdek je de Julische Alpen met hun fantastische panorama’s. In deze bergen wachten uitdagingen voor de geoefende fietsers. Voor groot en klein zijn er magnifieke fietsroutes langs de rivieren. Een familie fietsvakantie in het dal van de Sava of de Soča is onvergetelijk. Fietsen kan je hier afwisselen met avontuurlijke watersporten, bijvoorbeeld met kanoën of kajakken.

Over enkele weken gaan de renners er weer eens hard tegen aan tijdens de Ronde van Slovenië. Het wordt een Fight for Green, een strijd voor Groen Slovenië!

www.slovenia.info

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 4 juni 2017 door in Slovenië en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: