Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Zomerse fietsevents in de Var

De bergpas van Vars is een echte toeristische showroom van het gebied waarvan het hoogste punt op 2109 meter hoogte ligt. Het is tevens een niet te missen etappe van de route van de Grandes Alpes. De beroemde bergpas ontvangt ieder jaar duizenden fietsliefhebbers. De zomer van 2017 is een echt hoogtepunt voor de bergpas van Vars met de passage van enkele prestigieuze etappes: de wielerwedstrijd Parijs-Nice (21-22 juni), de Tour de France (20 juli) en de amateurwedstrijd Etape du Tour (16 juli).

 

… en van mountainbiking met 10 routes en 3 speciale paden

Het berggebied van Vars heeft een hondertal kilometer aan gemarkeerde paden, 1000 hoogtemeters aan afdaling zonder te hoeven klimmen vanaf de top van la Mayt, een pump track, tracks met timer, een speciale groene route voor beginners, een rode technische route voor gevorderden, mountainbikes met electrische aandrijving….In Vars vindt iedereen een route van zijn niveau om de diversiteit en schoonheid van het berglandschap te ontdekken.

Evenementen om samen te beleven

Vars organiseert talrijke sportieve en culturele evenementen tijdens het zomerseizoen: trailrunning, fiets- en mountainbike wedstrijden, muziekfestivals, monumentendagen, workshops brood maken en schilderen……talrijke leuke momenten om samen te beleven met vrienden, geliefden of familie.

 

Enkele hoogtepunten van het seizoen :

De 6 Fietsdagen, van 1 t/m 7 juli: Een week van fietstochten om op eigen tempo te klimmen, niet op tijd maar gewoon voor het plezier. De mooiste bergpassen en de mooiste routes van de Hautes-Alpes met vertrek vanuit het bergdorp.

2e rider Z – Enduro Mountainbike,  8 & 9 juli: Een van de oudste Franse Enduro Mountainbike ritten wordt voor het 2e jaar op een rij georganiseerd in Vars, met 2 mooie Enduro dagen in de bergen met een individuele start voor elk onderdeel voor alle 200 deelnemers.

De Vars KL Vertical Race #2, zaterdag 22 juli: De beroemde piste van Chabrières, die in de winter de snelste skiers van de wereld ontvangt, is deze zomer het toneel van een beklimming tegen de klok in met een hoogteverschil van 455 m over een afstand van 1 km, buiten de paden en direct op de piste, met hellingen tot 98%. Een andere uitdaging op deze piste waarbij de athleten in omgekeerde richting passeren!

4e editie van de Vars Mountain Trail, 29 & 30 juli:

De Vars Mountain Trail bestaat dit jaar uit 5 wedstrijden verspreid over 2 dagen waarbij de mooiste paden van het gebied gebruikt worden en het parcours verder uitgebouwd wordt. Het nieuwtje van 2017: een parcours van 4 km waarmee men een ronde kan lopen om de dorpen van Vars te ontdekken.

 

Ontdek het evenementenprogramma van Vars op de site www.vars.com in de rubriek Agenda.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 7 juni 2017 door in Frankrijk en getagd als , .
%d bloggers liken dit: