Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Lonely Planet verkiest ‘Alentejo’ tot zomerse topbestemming

Lonely Planet heeft de Portugese regio ‘Alentejo’ als één van de Europese topbestemmingen verkozen voor deze zomer. Alentejo kreeg de benoeming in Lonely Planet’s Best in Europe 2017, waarin de mooiste Europese bestemmingen van dit jaar worden belicht. Een beloning voor de regio, die er alles aan doet om zijn authentieke karakter te bewaren en de tradities in leven te houden.

Volgens de experts van Lonely Planet is deze zomer de perfecte tijd om de Alentejo te bezoeken. Voorbij het massatoerisme, op zoek naar het authentieke Portugal. De regio kent tijdloze schoonheid met zijn eindeloze wijngaarden, middeleeuwse stadjes en prachtige kastelen. De experts dragen daarbij tevens de ‘hidden gems’, de mooie natuur en de heerlijke Alentejaanse keuken aan als argumenten om deze zomer de nog vrij onbekende regio in Portugal te bezoeken. Iets waar Vitor Fernandez da Silva van Turismo do Alentejo alleen maar mee kan instemmen. “Dat Alentejo een bijzonder mooie regio is met veel mogelijkheden, weten wij natuurlijk al langer. Deze benoeming door de Lonely Planet betekent hopelijk dat meer mensen nieuwsgierig raken naar wat Alentejo allemaal heeft te bieden”.

Over de Alentejo

Weidse vergezichten, groene heuvels, wijngaarden en kurk- en olijfbomen zover het oog reikt. Een 100 kilometer lange kustlijn en karakteristieke stadjes als Évora, Beja en Monsaraz die niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst prijken: dát is Alentejo. De regio beslaat een derde van Portugal, kent hetzelfde aangename klimaat als de nabijgelegen Algarve en is de grootste wijnproducent van het land. Het veelzijdige en pure Alentejo staat bol van de outdoor-activiteiten in de ongerepte natuur, haar inwoners zijn gastvriendelijk en de gastronomie traditioneel en verfijnd tegelijk. Meer via : www.visitalentejo.pt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 12 juni 2017 door in Travelweetjes en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: