Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

PLAYMOBIL tentoonstelling in Abdijmuseum Ten Duinen

Als voormalig die hard Playmobil fan kan ik niet anders dan onderstaand bericht aan u mee te geven:

 

In Koksijde-Oostduinkerke maak je in het Abdijmuseum Ten Duinen kennis met de abdijgeschiedenis én van 17 juni tot 10 september loopt er nu ook een merkwaardige en tevens originele tentoonstelling. Aan de hand van Playmobil-speelgoedmannetjes wordt 850 jaar herdenking van abt Idesbald in beeld gebracht.

‘Idesbald leeft!’ – Playmobil-expo van 17 juni tem 10 september

Het leven van abt Idesbald leest als een boeiend verhaal. Hij werd in 1155 gekozen als derde abt en onder zijn leiding kwam de Duinenabdij tot bloei. Hij stierf in 1167 en werd in 1894 door de paus zalig verklaard. De badplaats Zeepanne-Baden kreeg toen ook de naam ‘Sint-Idesbald’. Al vanaf zijn dood werd Idesbald vereerd en in de loop der eeuwen werden hem allerlei wonderbaarlijke genezingen en duivel uitdrijvingen toegeschreven.

De herdenking van Idesbald is het centrale thema van de expo die loopt van 17 juni tot 10 september. Het is een merkwaardige tentoonstelling omdat bijna negen eeuwen herdenking worden uitgebeeld in zes historische scenes aan de hand van Playmobil-speelgoedmannetjes. Zoveel van die mannetjes zag je vast nog nooit bij elkaar !

Historisch Koksijde’ – Feest in de Abdij & Theaterwandeling Duinenabdij

Er staan deze zomer nog meer activiteiten op de agenda van het Abdijmuseum Ten Duinen. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus wordt Feest in de Abdij georganiseerd met allerlei activiteiten die groot en klein zullen boeien. Op vrijdagavond geniet je vanaf 19 u van live muziek, eten en drinken, een middeleeuws kamp en een vuurshow. Zaterdag wordt van 14 u tot 18 u verder gefeest met boomklimmen, een demonstratie met roofvogels, theater, animatie… kortom, een niet te missen evenement voor de ganse familie.

Op zaterdag 19 augustus word je tijdens de Theaterwandeling Duinenabdij ‘Tussen berries en barakken’ ondergedompeld in de sfeer van een militair hospitaal in W.O.1. In een regie van Felix van den Broeck kan je vzw Dakbroeders, met onder andere Kurt Defranq en Andrea Croonenberghs aan het werk zien. Je kan terecht in de abdijsite van Ten Duinen op 19 augustus tussen 10u en 18u.

Praktisch:

Info: http://www.tenduinen.be
Playmobil-Expo: di. – vr. van 10u tot 18 u, weekends en feestdagen 14u tot 18 u, ingang € 7 (inclusief museum), 65 + € 5, 7 tot 18 jaar € 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 13 juni 2017 door in België, De Kust, Travelweetjes en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: