Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Reizigers boeken lastminute vakantie steeds dichter op de vertrekdatum

Weetje : In juli is er minder dan een week tijd tussen boeking en vertrek

De gemiddelde lastminute vakantie wordt 23,6 dagen voor vertrek geboekt. Dat ontdekte Corendon bij een analyse van de 150.000 lastminute boekingen die de afgelopen tweeënhalf jaar gemaakt werden. Voor de zomer van 2017 verwacht Corendon zelfs een evolutie waarbij de boeking nog dichter bij de vertrekdatum zal liggen dan de afgelopen jaren.

Gemiddeld wordt een lastminute vakantie 23,6 dagen voor vertrek geboekt. Al blijkt de maand waarin de boeking plaatsvindt een belangrijke invloed uit te oefenen op die tijdspanne tussen boeking en vertrek. In de eerste maanden van het jaar boeken reizigers hun vakantie al redelijk ver van tevoren, maar hoe sneller de zomer nadert hoe minder tijd er tussen de boeking en de vertrekdatum zit. Corendon verwacht dat die tijdspanne in de maand juli minder dan een week zal bedragen.

Boeken en wegwezen
Zo vertrokken van begin 2015 tot nu maar liefst 1537 mensen een dag na hun boeking op vakantie. Nog straffer zijn de avonturiers die een vakantie boeken en dezelfde dag nog vertrekken. Corendon telde de afgelopen tweeënhalf jaar 249 boekingen waarbij het vertrek op dezelfde dag plaatsvond als de boeking.

Invloed van leeftijd en geslacht
Niet alle vakantiegangers zijn even geneigd om hun reis vlak voor vertrek te boeken. Vooral jongeren en twintigers boeken over het algemeen dichter op de vertrekdatum dan de oudere generaties. Bovendien boeken mannen hun lastminute opvallend minder lang van tevoren dan vrouwen: gemiddeld 22,6 dagen voor vertrek versus 25,5 dagen voor vertrek bij vrouwen.

De populairste lastminute bestemming van juni 2017 is Griekenland. Vooral de Griekse eilanden Kos en Kreta scoren goed. Ook Bulgarije en Sicilië winnen aan populariteit, net als Turkije. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op de website van Corendon.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16 juni 2017 door in Travelweetjes en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: