Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

ACTIE IN HET JURAGEBERGTE!

De hoogste toppen van Les Montagnes du Jura reiken tot ruim 1600 meter en vanop die hoogte kan je genieten van spectaculaire uitzichten die zo ver reiken als de Alpen en het Meer van Geneve. Het Jura-massief is een uitgelezen biotoop voor de actieve vakantieganger. Te voet, fietsend, te paard kan je het bergmassief helemaal doorkruisen, langs de Grandes Traversées Jura (GTJ). De sportieveling, de verkenner, de avonturier, de natuurliefhebber en zowel jong als oud wachten een unieke reis vol verrassingen, ontdekkingen en veel onvergetelijke momenten.

Te voet

Als het om bewegwijzerde wandelpaden gaat dan behoort Frankrijk tot de top, zeker in de Montagnes du Jura waar je kan kiezen uit zes GTJ’s, van twee tot zes dagen stappen. De etappes zijn circa 20 km lang en onderweg logeer je in karakteristieke dorpen. Er is bijvoorbeeld de achtdaagse tocht door de vallei van de Doubs, met vertrek in Mandeure en aankomst in Pontarlier. Hoogtepunt is de Gorges du Doubs langs de Frans-Zwitserse grens. Minder lang maar zeker even mooi is de GTJ De Crêts en Combe. Het is een prima tocht voor de ganse familie en je kan het 43 km lange traject bijvoorbeeld in een verlengd weekend stappen. Wie van bossen houdt kiest voor de GTJ La Forêt du Risoux: twee dagen, korte etappes, overnachting in een refuge, omgeving Bellefontaine, ideaal voor met kinderen.

Met de fiets

Les Montagnes du Jura is een prima fietsgebied. Af en toe wacht de fietser wel een kuitenbijter maar het schitterende berglandschap maakt veel goed. Daarenboven kan je langs de fietsroute een distillerij bezoeken en krachten opdoen met een versterkend likeurtje. In Pontarlier bijvoorbeeld, wereldhoofdstad van de absinthe, waar je alleszins een bezoek moet brengen aan Etablissements Armand Guy. Nog meer van die drankjes kan je proeven en kopen bij Les Fils d’Emile Pernot waar ze al meer dan honderd jaar vertrouwd zijn met l’Extrait Absinthe! Tijdens een rondleiding in het bedrijf maak je kennis met de traditie van het distilleren in de regio en na de proeverij geniet je al fietsend alweer van les Grandes Traversées Jura.

Op een mountainbike

Hou je van mountainbiken en van mooie landschappen dan moet je op de Col du Grand Colombier zijn. De renners van de Ronde van Frankrijk kennen deze bergpas maar al te goed en ook deze zomer, op 9 juli, komen ze er voorbij. Maar dit is ook het terrein van de mountainbiker, met uitdagende pistes en fantastische uitzichten, 360° en zover als de Mont-Blanc !

Te paard

Er zijn veel natuurparels in de Montagnes du Jura en sommige plaatsen zijn ideaal om te paard te ontdekken. De Watervallen van de Hérison bijvoorbeeld is een beschermd natuurgebied in een dal met 31 stroomversnellingen. Vanaf het natuurcentrum La Maison des Cascades kan je onvergetelijke tochten maken.

Informatie over deze en veel andere Grandes Traversées du Jura:

www.gtj.asso.fr en www.montagnes-du-jura.fr

Advertenties

Eén reactie op “ACTIE IN HET JURAGEBERGTE!

  1. Bonte
    6 augustus 2017

    Artikeltje staat in de krant 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 23 juni 2017 door in Travelweetjes en getagd als .
%d bloggers liken dit: