Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Mechelen als eerste stad in de Benelux in virtual reality te bezoeken

Mechelen pakt als eerste stad in de Benelux uit met een virtueel bezoek door de volledige stad. Op www.virtueelmechelen.be zie je de stad vanuit helikopterperspectief en kan je inzoomen op specifieke locaties. De belangrijkste bezienswaardigheden, musea en hotels kan je ook binnenin in 360° bekijken.

604 gigabyte beeldmateriaal en 38 locaties

Enkele kerken en gebouwen die momenteel in restauratie zijn, zoals de toekomstige toeristische balie in het Schepenhuis, het Museum Hof van Busleyden en enkele stadsgezichten en winkelstraten staan nog in de wachtrij. De beelden worden niet enkel via virtueelmechelen.be ontsloten, maar ook op de website www.VisitMechelen.be en op de websites van Mechelse en internationale partners. Momenteel is er al voor 604 gigabyte aan beeldmateriaal opgenomen en kan je al 38 locaties virtueel bezoeken, o.a. het paleis van Margareta van Oostenrijk, het stadhuis of de muurschildering in de Sint-Janskerk, die enkel met een gids te bezichtigen zijn.

“Ben je in het Mechelse op het moment dat een historische kerk, de Wintertuin of de wereldbefaamde Koninklijke Manufactuur De Wit gesloten zijn, dan kan je deze locaties via www.virtueelmechelen.be of met een Oculus Rift VR-bril toch virtueel bezoeken,” weet Björn Siffer, schepen van Cultuur en Toerisme nog over het project te zeggen. “Niets zal een echt bezoek overtreffen, maar om de realiteit zo dicht mogelijk te benaderen, werd er gebruik gemaakt van heel hoge resoluties. De virtuele visualisatie van de Muurschildering van de Sint-Janskerk bijvoorbeeld, dat is een 360 beeld met 1500 megapixels ofwel 125 keer de beeldkwaliteit van een iPhone 7”.

De toren beklimmen zonder trappen

De website dient niet enkel als uitnodiging voor een bezoek, maar ook om minder mobiele mensen de mogelijkheid te bieden om te genieten van minder toegankelijke attracties. Zo kan je de Oculus Rift-bril aan de torenbalie van de Sint-Romboutstoren lenen om de toren te bezoeken zonder de trappen te moeten bestijgen.

Ervaringen delen en Mechelen promoten

Via www.virtueelmechelen.be kan je via de snapshot postkaartfunctie ook beelden dele . Deze postkaart kan je downloaden, e-mailen en/of delen op sociale media.

Poppr

Mechelen ging in zee met het Gentse Poppr om de 360°- en virtual reality-beleving van de stad mogelijk te maken. Poppr is marktleider in 360°-belevingen en ook actief in het buitenland. Poppr verzorgt deze belevingen voor onder andere Center Parcs Europe, ArcelorMittal, Niko, VTM, Pukkelpop en vele anderen.

Links 

www.virtueelmechelen.be www.visitmechelen.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 23 juni 2017 door in België, Travelweetjes en getagd als .
%d bloggers liken dit: