Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Eureka! Ontdek 440 briljante cartoons tijdens Cartoonfestival Knokke-Heist

Voor curieuzeneuzen en wijsneuzen, over uitvindingen en uitvinders

Het Cartoonfestival Knokke-Heist kent een rijke geschiedenis, want al 55 jaar brengen cartoonisten uit de hele wereld de lach naar de zee. De editie 2017 “Eureka!” keert deze zomer terug naar de plaats waar het in 1962 allemaal begon, deelgemeente Heist. Op het strand aan het Heldenplein is tot 3 september een Cartoonpaviljoen waar je op een ludieke en cartooneske manier ontdekt hoe de mens al eeuwen in de weer is met het vinden van oplossingen voor moeilijkheden die hij in het dagelijks leven voorgeschoteld krijgt.

12 briljante topcartoonisten

“Eureka!”, riep Archimedes vanuit zijn bad nadat hij een oplossing gevonden had voor het vraagstuk dat de koning hem voorschotelde. Problemen, problemen, problemen,… we kennen ze allemaal en het memorabele moment waarop de perfecte oplossing ons te binnen schiet. Tandpasta, een ritsluiting, de streepjescode, het internet, we komen er dagelijks mee in contact maar staan er niet zo snel meer bij stil. Enkele van die soms eenvoudige maar briljante oplossingen blijven tot op vandaag invloed hebben op ons leven. Misschien is het net die voortdurende zoektocht naar mogelijke manieren om obstakels te overwinnen die ons menselijk maakt? De mens als curieuzeneus en wijsneus!

12 Belgische topcartoonisten: Marec, Steve Michiels, Kim Duchateau, Steven Degryse (Lectrr), Joris Snaet, Pieter De Poortere, Erwin Van Mol, Fritz, Ilah, Lise Vanlerberghe, Frederik Van Den Stock (FRED) en Mathieu Deguchteneere gingen met dit gegeven aan de slag. Het resultaat? Honderden schitterende en vaak hilarische cartoons die je kunt ontdekken in 8 prachtig ingeklede en kindvriendelijke themaruimtes.

Honderden cartoons uit binnen- en buitenland

Naast de thematentoonstelling zijn ook de geselecteerde cartoons van de Grote prijs Knokke-Heist – Gouden Hoed en de Press Cartoon Belgium traditioneel aanwezig in het Cartoonpaviljoen. De Gouden Hoed 2017 werd dit jaar gewonnen door Xavier Bonilla uit Ecuador die in zijn spotprent de selfiecultuur luguber, maar toch grappig in beeld brengt. Alles samen hangen er in het Cartoonpaviljoen 440 cartoons vol humor en spitsvondigheid.

 

Belevingsevenement voor het hele gezin

Wie de afgelopen jaren het Cartoonfestival bezocht, weet dat het niet enkel een tentoonstelling is, maar vooral een plezante belevenis voor het hele gezin.

Deze zomer is O.P. Rator jouw gids door de tentoonstelling. Op een plezante manier leidt deze robot je door het paviljoen, waar onder andere heel wat opstellingen van Disney en LEGO pronken. Kinderen kunnen opnieuw grappige uitvinderskaartjes verzamelen of op speurtocht vertrekken met het doeboekje in de hand. Ook leuk is de Photobooth waar je over het luchtruim van Knokke-Heist zweeft met de vleugels van Leonardo da Vinci.

Van maandag tot vrijdag kunnen kinderen zelf in de huid kruipen van een uitvinder. Van 14 tot 17 uur zijn er gratis boeiende workshops in de tent. In het weekend van 26 en 27 augustus 2017 zakken heel wat professoren van de KU Leuven af naar Knokke-Heist voor de Kinderuniversiteit.

 

Praktische informatie

Het Cartoonfestival is open van zaterdag 1 juli tot en met zondag 3 september 2017, telkens van 10 tot 19 uur. Het cartoonpaviljoen bevindt zich op het strand ter hoogte van het Heldenplein (Heldenplein, 8300 Knokke-Heist). De Kusttram houdt halt recht tegenover het Heldenplein. Het festival is volledig gratis.

www.cartoonfestival.be

www.facebook.com/cartoonfestival

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 10 juli 2017 door in België, De Kust, Travelweetjes en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: