dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Gefascineerd door Het Witte Paard in Blankenberge, elk jaar opnieuw

Ik kwam de toiletten uitgestapt en stond oog in oog met Nicole en Hugo waarop ik verbaasd uitriep ‘Nicole en Hugo!’. Dat roepen mag je gerust letterlijk nemen. Volgens Dochter die net naast me stond was het luid en vooral zeer gênant. ‘Dag madame,’ antwoordde Hugo, even verwonderd als mezelf door deze close encounter, waarna hij verder deed waarmee hij bezig was, zijnde samen met zijn Nicole richting toilet stappen. Geneerde Dochter pakte me bij de arm en trok me mee terug naar mijn hoekje in de vernieuwde zaal van Het Witte Paard waar ik verder mocht doen met hetgeen ik het voorbije anderhalf uur bezig was, namelijk hardop lachen, luid meezingen, hard in de handen klappen en uitbundig dansen. Waarmee ik wil zeggen dat Het Witte Paard er opnieuw in is geslaagd een toprevue neer te zetten.

De première van Het Witte Paard is een avond waar Echtgenoot, Dochter, Zoon en ik elke zomer opnieuw reikhalzend naar uitkijken. En opnieuw zijn we in onze verwachtingen bevestigd : we kregen een revue voorgeschoteld zoals ze op geen ander wordt gemaakt. Mijn favoriete artiest on stage sinds jaren is Patrick Onzia. Hij deed ook dit jaar met een paar uit zijn magische keel klinkende noten de hele zaal recht springen. I adore him. Mijn staande vrouwelijke ovatie 2017 is voor de meest krachtige, warme stem van Vlaanderen, namelijk die van Daisy Thys. Mijn overschot aan lof voor Het Witte Paard, de Fascination editie, gaat vooral uit naar de kostuumontwerpster Elvira Van Bavinckhove. Wat zij tijdens Madomma’s Vogue medly heeft gebracht is de uitbeelding van Het Witte Paard van de toekomst, een klassieke revue in een futuristisch jasje. Een upgrade van de voorbije jaren. De volgende tien edities van het Witte Paard? Count me in! Want ik wil er nog vele close encounters of a different kind meemaken.

Foto’s met dank aan http://www.krantvanblankenberge.be

 

Voor de volledigheid :

Na hun 80ste verjaardag verrassen we bij Het Witte Paard opnieuw met een knalaffiche. Fascination is de 81ste editie van dé zomerrevue. Bovenaan de affiche prijkt de legendarische disco-salsagroep The Gibson Brothers, gekend van de wereldhits Cuba, Que Sera Mi Vida en Non Stop Dance. In 2011 bliezen ze het dak van Het Witte Paard er al af. Daarnaast is The Barry White Experience, na een meer dan geslaagde doortocht in 2012 tijdens de Soley Soley show, ook van de partij voor Fascination 2017. Reken maar op vele klassiekers van ‘The Walrus of Love’, met o.a. You’re the first, the last, my everything, Let the music play en Can’t get enough of your love babe.

De zomershow is zoals steeds een verbluffende cocktail van gevarieerde en tijdloze muziek, hilarische sketches, sensuele dans, onovertroffen acrobatie en oogverblindende kostuums. Hij loopt van vrijdag 14 juli tot en met maandag 4 september 2017 in Blankenberge. De affiche wordt vervolledigd met een internationale verrassingsact en special guest Jan Van Dyke en Franky Boy. Ambiance, humor en glitter en glamour verzekerd!

Nele Goossens (Chris & Co, Dobus, De Vaginamonologen, …) maakt voor de negende maal haar opwachting als gastvrouw in de revueshow. Peter Thyssen (Samson & Gert, Crimiclowns, Zonen van Van As, Bowling Balls, …) zal voor de vijfde maal als medegastheer zijn allround talent etaleren. Ook op  femme fatale Sandrine, Patrick Onzia (Familie, Studio 100, Echt Antwaarps Teater, …) en Dimitri Verhoeven (’14-’18, Oliver, …) mogen we gelukkig opnieuw rekenen. De fluwelen stem en het komisch talent van Daisy Thys (Thuis, Amika, Droge Voeding Kassa 4, …) kan in Fascination 2017 niet ontbreken. Zij zal voor de achtste keer op rij het spektakel verzorgen.

Voor het tweede jaar op rij tekent Jos Dom (Zone Stad, Spoed, de musical Peter Pan, …) voor de regie. Hij staat gekend om theater met dat tikkeltje meer. Het fantastische live-orkest staat zoals steeds onder de professionele leiding van Patrick Desmedt. Natalie de Bruyn (Kickx N Moves) gaat voor de tweede keer de uitdaging van de choreografie van het showballet aan. Ben Van den Keybus is naar goede gewoonte producent en verantwoordelijk voor het concept.

Tickets via www.witte-paard.be

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 20 juli 2017 door in België, De Kust, Travelweetjes en getagd als , , , , .
%d bloggers liken dit: