Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Belg blijft Kos trouw

Exact twee weken na de aardschok op Kos lijkt de vakantiebeleving op het Griekse eiland zo goed als normaal. Bij TUI, de grootste toerismegroep van België, liet slechts 0,8% van de vakantiegangers hun reis omboeken. De voorbije 2 weken hebben zelfs een 500-tal nieuwe reizigers voor het Griekse eiland gekozen. Het feit dat het grootste deel van de toeristische infrastructuur aardschokbestendig is, stelt hen gerust.

De gemiddelde bezettingsgraad van de TUI fly vluchten richting Kos bedraagt alweer 80%.

De aardbeving van 21 juli had het toerisme op Kos een harde slag kunnen toebrengen en de eerste dagen uitten veel reizigers hun bezorgdheid over de veiligheid op de bestemming. Heel snel echter maakten de experts ter plaatse, die de infrastructuur op stabiliteit controleerden, geruststellende rapporten op, waardoor de hotels hun activiteiten weer konden opnemen. De constructie van de meeste hotels op het eiland is trouwens op aardschokbestendigheid voorzien, waardoor de opgelopen schade meestal minimaal en oppervlakkig was. In het centrum werden de beschadigingen aan huizen en wegen snel aangepakt, zodat de reiziger ook buiten de hotelomgeving zijn vakantie maximaal kon beleven. Iedereen vindt er weer volop de weg naar de stranden.

Door de snel teruggekeerde rust op Kos heeft slechts 0,8% van de reizigers geopteerd voor een wijziging van bestemming. Integendeel, sinds 21 juli hebben 500 nieuwe reizigers Kos als bestemming gekozen voor hun vakantie in augustus of het najaar. De bezettingsgraad van de TUI fly vluchten naar Kos, tot eind oktober, is met gemiddeld 80% een illustratie van de gemoedsrust rond deze bestemming . TUI fly voert tijdens de maand augustus 9 vluchten per week uit naar Kos.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 6 augustus 2017 door in Travelweetjes en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: