dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Herfstvakantie in Italië – nu afprijzingen !

Italië is synoniem voor een overheerlijke keuken, dat hoef ik u niet te vertellen. Maar wist u dat november dé maand bij uitstek is om er van het truffelseizoen te genieten?

In Acqualagna vindt op 29 oktober, 1, 4, 5, 11 en 12 november 2017 het truffelfeest plaats, de 52e Fiera Nazionale del Tartufo.

Acqualagna is de truffelhoofdstad bij uitstek. Het dorp staat er in de periode oktober-november helemaal in het teken van de truffels. Tijdens de bijhorende feesten kan u er zelf truffels zoeken, proeven en er de lekkerste pasta’s en tappenades mee bereiden.

De truffel op zich is eigenlijk maar een lelijk knolletje, maar zijn aardse smaak is uniek. Dit en zijn zeldzame aanwezigheid maakt dat u voor de zwarte zomertruffel gemakkelijk 25 euro per 100 gram kan betalen. Voor de beroemde witte truffel kan dat al gauw oplopen tot 300 euro per 100 gram, of als ik juist kan tellen, 3000 euro de kilo. Smakelijk!

Truffels groeien onder de grond. Vroeger werden vaak varkens ingezet in de zoektocht naar de truffel maar de dag van vandaag heeft de hond deze taak overgenomen. Varkentjes eten de truffels immers liever zelf op. Truffels groeien op verschillende plaatsen in Italië, onder andere in La Marche, Toscane, Umbrië en Piemonte. Elke streek heeft zijn eigen truffels en het goeie nieuws is… dat NOVASOL Vakantiehuizen in al deze streken vakantiewoningen te huur heeft. Er is nog beschikbaarheid voor de novembervakantie, en er zijn zelfs grote afprijzingen gemeld. Zo houdt u meer budget over voor die heerlijke truffels. Geniet ervan.

Zoek en boek NOVASOL Vakantiehuizen via onderstaande links in :

La Marche – met truffelhoofdstad Acqualagne

Umbrië

Toscane

Piemonte

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: