dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

VAL THORENS VOOR DE VIERDE KEER BESTE SKIGEBIED VAN DE WERELD

Val Thorens, het hoogste skigebied van Europa, heeft voor de vierde keer de felbegeerde titel van “Beste Skigebied van de Wereld” gekregen. Dit gebeurde terwijl de eerste skiërs reeds van de vers geprepareerde pistes afdaalden.

De erkenning is het resultaat van teamwork, vindt Grégory Guzzo, directeur van het VVV-kantoor. “Op het moment dat 4.800 skiërs zich op de pistes van Val Thorens bevonden, werd het skigebied opnieuw gekozen tot het beste skigebied van de wereld door een meerderheid van de 1.600.000 uitgebrachte stemmen. De skiërs hebben Val Thorens in hun hart gesloten en laten dit zien door opnieuw voor het skigebied te stemmen. Wij zijn erg gelukkig, dit is het resultaat van het werk van een team, dat iedere dag weer voor de uitdaging staat om het beste aan zijn gasten te bieden.”

Val Thorens streeft naar excellentie op alle gebieden en heeft een accommodatieaanbod ontwikkeld voor ieder budget, als aanvulling op de familievriendelijke appartementen. Binnen 6 jaar zijn zes hotels met 4 en 5 sterren gebouwd die voldoen aan de vraag van een nieuw publiek. Binnen dit aanbod is 4* hotel Fahrenheit Seven, een gezellig design hotel dat geopend is in december 2016, tijdens de World Ski Awards onderscheiden met de titel beste nieuwe hotel van de wereld. Daarnaast heeft 5* hotel Altapura van de talentvolle Sibuet keten de titel van beste hotel van Frankrijk gekregen.

De ontwikkelingen in Val Thorens zijn gebaseerd op 4 fundamenten en zijn het symbool van een nieuw model in het wintersporttoerisme, zodat iedereen kan genieten van intense en onvergetelijke momenten. Van 2010 t/m 2020 implementeert Val Thorens een actieplan van meer dan 839 miljoen euro voor:

Innovatie: Het eerste skigebied dat in 2011 volledig is uitgerust met een gratis WIFI netwerk, en zich ontwikkeld heeft tot een echt SMART SKI RESORT met een geheel aan technologie ten dienste van de gasten: Het SkiFlux systeem om skiërs realtime te informeren over de drukte op de pistes, een gecontroleerd beheer van het sneeuwdek en de productie van kunstsneeuw.

– Installatie van skiliften aan het front van comfort en technologie, met dit seizoen de opening van de nieuwe cabinelift van la Moraine.

– Creëren van unieke attracties in het skigebied en in het dorp zoals de mega zipline (Tyrolienne) en het ludieke Funslope parcours.

– Renoveren en bouwen om levenskwaliteit te bieden aan vakantievierders en inwoners.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 23 november 2017 door in Travelweetjes, Wintersport en Winterpret en getagd als , .
%d bloggers liken dit: