dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Het wordt een boeiend 2018!

Gelukkig nieuwjaar, beste lezers, en moge u 2018 veel vreugde brengen. Wij hebben voor 2018 een paar veranderingen gepland. Eentje is dat er meer nieuws ‘van bij ons’ komt bij DeKriebelOpReis, meer nieuws uit Knokke-Heist, meer Kust. Er is ‘bij ons’ aan de Kust van Knokke-Heist namelijk heel wat gepland in 2018, veel activiteiten en events die we graag met u delen en graag samen met u beleven. Eén nieuwigheid vind ik – als nichtje van een piloot- alvast héél bijzonder. Er komt een airshow naar Knokke-Heist. Dat brengt een vlaag van jeugdherinneringen in mijn naar boven naar de tijd toen ik met mijn moeder en vader naar de stuntshows van mijn nonkel en zijn collega-vliegeniers ging kijken. Het North Sea Airfestival zal plaatsvinden op 21 juli 2018, op de nationale feestdag. Er zal gevlogen worden voor de kust van Knokke-Heist. Het zal spectaculair zijn. Het evenement zal starten in de vooravond en afsluiten met een feestelijk vuurwerk.

Ook Knokke Hippique komt naar Knokke-Heist terug en dit van 27 juni tot 15 juli 2018. Ik heb Dochter beloofd dat als zij er in slaagt met haar David 1m10 te springen dit jaar (Momenteel staat haar hoogste wedstrijd op 1m05) ik voor haar een sponsor zal zoeken. Wordt vervolgd dus… en wetende dat Dochter nogal een straf karakter heeft, weet ik nu al dat ik mijn best zal mogen doen.

Bovenstaand zijn twee events die me persoonlijk sterk aanspreken. Wat er nog allemaal op het programma staat in 2018, lees je in onderstaand bericht.

 

Knokke-Heist maakt zich op voor boeiend 2018 met heel wat evenementen

Een zwak voor mode? Dan kun je tijdens het weekend van 17 en 18 maart je hart ophalen tijdens de tweede editie van het Knokke Fashion Weekend! De organisators selecteren opnieuw een boeiende mix van designerboetieks, streetwear stores, galeries, restaurants en bars. Ze bundelen de krachten en bieden je een weekend vol exclusiviteit aan.

Wie houdt van Jacques Brel en het chanson genre noteert 5,6,7 en 8 april best al met stip in de agenda. In samenwerking met Jan Hautekiet en Patrick Riguelle zullen nationale en internationale artiesten tijdens Enchanté in het Casino een hommage brengen aan onze grootste Belg.

Op het vlak van hedendaagse kunst is het uiteraard uitkijken naar Beaufort 2018. De zesde editie van de Triënnale vindt deze keer plaats van 30 maart tot 30 september 2018. Curator Heidi Ballet selecteerde 18 kunstenaars die 18 projecten zullen realiseren in negen kustgemeenten, waaronder in Knokke-Heist met kunst van de Fransman Jean-François Fourtou.

En ook Wim Tellier keert terug naar de kustgemeente. In 2015 pakte de kunstenaar nog uit met een 3000m2 grote foto van een krab op het strand. Zijn nieuw kunstwerk zal minstens even spectaculair zijn en nog grootser. Je kunt het bewonderen tijdens de laatste 2 weken van juni.

Knokke-Heist sluit 2018 sfeervol af met een internationaal lichtfestival. De focus van dit belevingsevenement is ‘lichtkunst’. Een relatief jonge kunstvorm waarbij kunstenaars zich uitdrukken met innoverende lichttechnieken. Deze feeërieke lichtprojecten zullen in combinatie met de traditionele kerstverlichting zorgen voor een bijzondere eindejaarssfeer die ongetwijfeld heel wat bezoekers naar de gemeente zal brengen.

Naast deze nieuwe activiteiten mag Knokke-Heist, vooral tijdens de zomermaanden, enkele vaste waarden verwelkomen.

De terugkeer van het Cartoonfestival naar zijn roots in deelgemeente Heist was vorig jaar met ruim 88 000 bezoekers een ongekend succes. Reden genoeg om ook dit jaar de cartoontent op te slaan op het strand voor het Heldenplein.

Tijdens de zomermaanden zullen opnieuw honderden exotische vlinders rondfladderen in het stijlvolle paviljoen van Moment met vlinders.

De kunstbeurs Art Nocturne vindt dit jaar plaats van 10-15 augustus en komt dit jaar met een nieuw concept naar Cultuurcentrum Scharpoord.

En uiteraard wordt de zomervakantie met een knaller afgesloten. Het Internationaal Vuurwerkfestival behoort tot de wereldtop en vindt dit jaar voor het derde jaar op rij plaats op het strand aan de Meerlaan op 17,19,21,23 en 25 augustus.

Het tweede weekend van oktober verzamelt het kruim van de automobielwereld in Het Zoute voor alweer de negende editie van de Zoute Grand Prix. Dit internationaal evenement blijft een publiekstrekker van formaat die bovendien perfect past bij Knokke-Heist.

 

Advertenties

Eén reactie op “Het wordt een boeiend 2018!

  1. De Kriebel
    3 januari 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 3 januari 2018 door in België, De Kust, Travelweetjes en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: