dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Brussels Airlines vliegt met volledig vrouwelijke crews op Internationale Vrouwendag

Als symbolische actie op internationale vrouwendag vliegt Brussels Airlines donderdag 8 maart 2018 met volledig vrouwelijke crews naar Berlijn, Accra en Abidjan.

Captain Sofie en First Officer Marie-Aude bemannen de cockpit van Brussels Airlines vlucht SN2579 naar Berlijn. Purser Liesbeth zorgt samen met Cabin Crew Members Kaya en Gillie voor de service in de cabine. Ook alle andere Lufthansa Group airlines (Lufthansa, SWISS, Austrian and Eurowings) vliegen vanuit hun thuisbasis met volledig vrouwelijke crews naar Berlijn. Met deze symbolische vlucht wil de maatschappij mee helpen streven naar een inclusievere wereld.

Met vrouwelijke collega’s op elk niveau en in elk departement, waaronder HR, Marketing, Ground Operations, Aircraft Maintenance, Cabin Crew en ondersteunende diensten, is de meerderheid van het personeel bij Brussels Airlines vrouwelijk (51,6%). De luchtvaartmaatschappij heeft met 10% ook een van de hoogste percentages vrouwelijke piloten in de luchtvaartindustrie, waar het wereldwijde gemiddelde slechts iets meer dan 3% is. Vanaf 1 april zal Brussels Airlines ook een vrouwelijke CEO hebben. Christina Foerster – de eerste vrouw ooit aan het hoofd van een Lufthansa Group airline.

 

Naast de vlucht naar Berlijn zet Brussels Airlines ook met een 100% vrouwelijke crew koers naar Abidjan (Ivoorkust) en Accra (Ghana), waar ook de Country Manager en de Station Manager van Brussels Airlines vrouwen zijn. De vlucht wordt verzorgd door Captain Daniela en First Officer Marie, terwijl Veronique, Patty, Xandra, Isabelle, Maité, Ingrid, Caroline en Peggy instaan voor de service in de cabine. Op deze manier wil de maatschappij ook bijdragen aan gendergelijkheid in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als haar tweede thuis beschouwt en waar Internationale Vrouwendag veel aandacht krijgt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 7 maart 2018 door in Duitsland, ter zee en in de lucht - transport en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: