dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Het Witte Paard : van D.I.S.C.O. tot Y.M.C.A.

Er zijn nog zekerheden in het leven. Eén ervan is dat Het Witte Paard Blankenberge aan het begin van de zomer uitpakt met een wervelende show.

En dat hij wervelt die D.I.S.C.O. zomershow ! In plaats van de klassieke intro start de show dit jaar met een setje in humor ingepakte acrobatie. Adembenemend maar voor we het weten swingt Sandrine de pannen van het dak en komt Deborah De Proost uit Wortel (uit te spreken op zijn Antwaarps…) op haar onnavolgbare manier de volle zaal entertainen. Sinds ik Deborah alias Nele Goossens heb leren kennen, is een saunabezoek nooit meer hetzelfde geweest, gooi ik ’s avonds bij thuiskomst ongegeneerd mijn bh aan de kant en heb ik nu ook leren toiletten poetsen tot het helemaal proper is. Proper is de humor van Het Witte Paard niet. Basic wel maar elk jaar opnieuw komen ze ermee weg. Omdat de show elk jaar opnieuw wordt gebracht door onnavolgbaar talent. Al heb ik dit jaar wel enorm Peter Thyssen gemist, Het Witte Paard blijft met stip de mooiste, beste, grappigste, muzikaalste, best gemaakte revue van de lage landen. Als Daisy Thys haar keel open zet en Patrick Onzia de zaal doet recht springen, en je enige zorg wordt Y.M.C.A. in juiste volgorde uitbeelden, dan weet je dat je goed zit. Ik had trouwens ook geluk met mijn zitplaats, naast onze fotograaf Fabien Raes, die een prachtig beeld kon vastleggen van ons genietend gezinnetje. We hebben gedanst, we hebben gelachen, we hebben gezonden, we hebben bewonderd. We hebben genoten van een van de swingenste Witte Paard edities van de voorbije jaren: D.I.S.C.O.

Voor de volledigheid :

Naast bekende Vlaamse namen zoals Nele Goossens, Patrick Onzia, Daisy Thys en Sandrine, zijn dit jaar ook enkele internationale kleppers van de partij. De Franse groep Ottawan scoorde in 1980 een nummer 1-hit met het nummer D.I.S.C.O. Het nummer Hands Up (Give Me Your Heart) klinkt iedereen ongetwijfeld bekend in de oren. Ook Vladimir Georgievsky zakt naar Blankenberge af. Hij werd wereldberoemd met zijn trampoline-act door zijn deelname aan Britain’s got Talent. Samen met Duo Farello, Duo Reyal en de acrobatische dansers Indra en Alexandra, zorgt hij ongetwijfeld voor spanning, sensatie en verwondering.

Dimitri Verhoeven, Steve Ryckier en Nathalie De Bruyn vervolledigen de affiche. De regie is in handen van Jos Dom en de Witte Paard Showband staat nog steeds onder leiding van Patrick Desmedt. Ambiance gegarandeerd!

Voor het eerst blijft Het Witte Paard ook na de zomer open. In september staat de gloednieuwe show Good Vibrations op het programma. Later dit jaar kan u in het Witte Paard ook terecht voor een aantal unieke dinnershows. Voor meer informatie surft u naar de recent vernieuwde website www.witte-paard.be.  Enjoy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

2 reacties op “Het Witte Paard : van D.I.S.C.O. tot Y.M.C.A.

 1. stefaan vanhove
  31 juli 2018

  een mooie en terecht goede recensie van dit kustspektakel

 2. De Kriebel
  1 augustus 2018

  Dit is op christel 'de kriebel' bedert herblogden reageerde:

  De zomer is pas compleet als je hem minstens één avond hebt afgesloten in Het Witte Paard…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 26 juli 2018 door in België, Travelweetjes en getagd als , , , , , .
%d bloggers liken dit: